Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometaši Srbije u drugoj fazi SP prvo protiv Norveške - | K-013 Portal

Rukometaši Srbije u drugoj fazi SP prvo protiv Norveške

rukometaši, sp

Muška rukometna reprezentacija Srbije prvi meč druge faze šampionata sveta odigraće sutra od 20.30 sati protiv Norveške, saopštili su organizatori.

Dva dana kasnije, od 15.30 sati, rival izabranicima Tonija Đerone biće Argentina, a 23. januara od 18 sati srpski tim igraće protiv Holandije.

U novoformiranu Grupu 3 Srbija je "prenela" dva boda iz pobede protiv Katara, koliko ima i Holandija, Norveška i Nemačka imaju po četiri boda, a Katar i Argentina su bez bodova.

Plasman u četvrtfinale, a samim tim i kvalifikacije za Olimpijske igre, obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz grupe.

''Biće jako teško jer su sve tri ekipe potpuno drugačijeg stila rukometa, Norveška sa zvezdama poput Sagosena prvi je i najveći test'', izjavio Đerona.

"Veliki broj talentovanih igrača u taboru Norveške takođe predstavlja opasnost, ali spremićemo se što bolje i dati sve od sebe da uz dodatne prepravke u odbrani i uz raznovrsan napad koji nas je krasio u prvim utakmicama dođemo do željenog rezultata. Do tri ujutru smo analizirali utakmicu protiv Katara jer iako je već arhivirana i druge ekipe gledaju naš video, moramo da vidimo propuste koje oni mogu da primete i da pokušamo to da ispravimo jer će nas sigurno napadati u tom segmentu", rekao je Đerona.

Levi bek reprezentacije Srbije Uroš Borzaš rekao je da Norveška najviše preti preko bekova.

"Najopasniji su na bekovskoj liniji, ali imaju odlična krila i odličnog golmana, tako da nam neće biti ni malo lak posao. Poslednjih nekoliko godina nisu osvajali medalje, ali su uvek bili u samom vrhu. Smatram da jedino ako damo naš maksimum, možemo da dođemo do pobede", zaključio je Borzaš.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.