Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometaši Srbije ubedljivi protiv Grčke - | K-013 Portal

Rukometaši Srbije ubedljivi protiv Grčke

reprezentacija srbije, rukomet, sport

Muška rukometna reprezentacija Srbije večeras je u Zrenjaninu pobedila Grčku sa 31:21 (15:12), u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj.

Rukometaši Srbije posle tri utakmice u grupi 1 imaju skor od dve pobede i jednog remija.

Izabranici Tonija Đerone odigrali su još jedan odličan meč, a trijumf protiv Grka ni u jednom trenutku nije bio doveden u pitanje.

Odličnu rolu pružio je Bogdan Radivojević, koji je susret završio sa osam golova i nije imao promašaj.

Pratili su ga Mijajlo Marsenić i Lazar Kukić sa po pet pogodaka, Vukašin Vorkapić dao je četiri, a odlično izadanje na golu imao je Dejan Milosavljev.

Nakon tri osvojena boda u dve utakmice protiv olimpijskog vicešampiona Francuske, rukometaši Srbije su u duel protiv Grčke ušli sa mnogo samopouzdanja i ostvarili su gotovo rutinsku pobedu.

Španski stručnjak Đerona je gotovo preko noći od igrača koji nisu verovali da mogu da pobede bilo koga uspeo da formira tim koji deluje veoma kompaktno, požrtvovano i, što je najvažnije, izuzetno koncentrisano, bez padova u igri.

U prvom poluvremenu naši rukometaši su bez većih problema održavali prednost od tri-četiri gola, a utakmcu su rešili početkom drugog poluvremena, kada su serijom od 4:0 stigli do vođstva od 19:12.

Za Grke je to bila nedostižna prednost i do kraja utakmice reprezentativci Srbije su u povremeno egzibicionoj igri ne samo zadržali, već u uvećali prednost.

Đirona je danas odlučio da na gol stavi Nemanju Milosavljeva i on je briljirao svih 60 minuta, jer je utakmicu završio sa 13 odbrana, odnosno uspeo je da zaustavi čak 41 odsto udaraca.

Izvanredno je odigrao i kapiten Mijajlo Marsenić, koji je postigao pet golova iz pet udaraca, a najefikasniji je bio osmostruki strelac Bogdan Radivojević, koji je realizovao svih pet sedmeraca.

U narednom kolu Srbija će 28. ili 29, aprila gostovati Grčkoj.

Sedmerci: Srbija 5 (5), Grčka 6 (4)

Igrač manje: Srbija 8 minuta, Grčka 4 minuta

Srbija: Milosavljev (13 odbrana), Cupara, Radivojević 8, Marsenić 5, Kukić 5, Vorkapić 4, Sotić 3, Orbović 3, Đorđić 1, Popović 1, Sretenović 1, Arbutović, Pešić, Milosavljev, Obradović, Kolaković, Dodić.

Grčka: Milonas 6, Ciras 3, Arapakopulos 3, Malios 2, Pasijas 2, Dompris 2, Cilis 1, Bukovinas 1, Arampacis 1, Kostakidis, Evangelidis, Papadioniziju, Kandilas, Mihalidis, Kalomoiros.

(Tanjug, rtv, fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.