Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometaši Vojvodine ostvarili veliku pobedu protiv Šafhauzena - | K-013 Portal

Rukometaši Vojvodine ostvarili veliku pobedu protiv Šafhauzena

rk vojvodina, rk safhauzen, grupna faza liga evrope

Rukometaši Vojvodine napravili su značajan korak ka grupnoj fazi Lige Evrope, posle ubedljive pobede nad favorizovanim švajcarskim Šafhauzenom 26:20.

U sjajnom ambijentu Sportskog centra "Slana bara", osmostruki uzastopni šampioni Srbije, od prvog minuta su stavili do znanja iskusnim igračima Šafhauzena da će u Novom Sadu teško doći do trijumfa. Odbrana 5-1 je odlično funkcionisala, a Novosađani su u finišu prvog poluvremena zasluženo stekli 7 golova viška.

Početak drugog dela u potpunosti je pripao gostima, koji su zahvaljujući raspoloženom golmanu Pilipoviću stigli na samo 2 gola zaostatka. U trenucima kada je Vojvodina postigla samo 2 pogotka do polovine poluvremena, na scenu su stupili najiskusniji igrači našeg šampiona.

Kapiten Svetislav Verkić nizao je odbrane, a Nemanja Pribak golovima i asistencijama vratio našem šampionu značajnu prednost. U finišu je dva važna gola postigao i Slovenac Gregor Ocvirk, za konačnih 26:20.

Najefikasniji u ekipi Vojvodine bio je Ocvrik sa 6 golova, dok su po 4 postigli Nikolić i Šotić, a Verkić je meč završio sa 10 odbrana. Njegov kolega na suprotnoj strani, Kristian Pilipović zaustavio je 14 pokušaja igrača Vojvodine, dok se Marvin Lir 5 puta upisao u listu strelaca. Revanš je na programu sledeće subote u Švajcarskoj.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.