Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometašice Srbije danas igraju sa Hrvatskom - | K-013 Portal

Rukometašice Srbije danas igraju sa Hrvatskom

rukometašice srbije, rukomet, sport

Rukometašice Srbije večeras od 18.15 sati igraju u Danskoj sa selekcijom Hrvatske, u poslednjem, 3. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu.

Mnogo je kalkulacija vezanih za epilog u grupi, pa bi reprezentacija Srbije mogla da nastavi takmičenje i sa četiri boda u glavnoj fazi, ali i da porazom završi učestvovanje na EP.

Nije ništa izgubljeno, i dalje sve zavisi od nas, sve kombinacije su otvorene, rekao je selektor naših rukometasica Ljubomir Obradović.

Posle velike pobede protiv Holandije, Srbija je izgubila od Mađarske.

"Bili smo u plusu, ali posle poraza od Mađarske se sve promenilo. Pričali su svi da je Hrvatska autsajder, a govorio sam da nije. To je odlično ukomponovana ekipa, pokazale su pravu igru i odnos, demonstrirale Mađaricama 3-2-1 odbranu, izdržale i pobedile, a protiv Holandije su igrale 6-0. Taktički su potkovane, biće jako teška utakmica.

Obradović poziva na optimizam i ističe da Srbija nije daleko od ostalih evropskih ekipa.

"Pokazalo se više puta da moje devojke moraju da budu koncetrisane i da imaju želju koja nas je krasila u Japanu. Moramo da budemo optimisti, sve je otvoreno, možemo dalje sa četiri boda, tri, dva, a možemo i kući. Zavisi i od druge utakmice Holandije i Mađarske", rekao je selektor.

"Devojke imaju vremena da se odmore, praktično dva dana, da dođu sebi fizički i psihički. Bio sam svestan da je teško dobiti i drugu utakmicu. Jelena Agbaba i Jovana Milojević su praktično dolazile iz karantina, Agbaba direktno. Dao sam im šansu da osete igru, dvoranu. Insistirao sam na napadu sa sedam igračica, da bi što više igrale", zaključio je Obradović.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.