Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometašice ŽRK Pančevo poražene u finalu Kupa Vojvodine - | K-013 Portal

Rukometašice ŽRK Pančevo poražene u finalu Kupa Vojvodine

zrk pancevo, rk petvoradin, finale kupa vojvodine

Rukometašice Petrovaradina osvojile su Kup Vojvodine, pobedivši ekipu Pančeva u uzbudljivoj utakmici, sa puno preokreta, ali i grešaka, koje su bile uzrokovane važnošću ovog meča.

Prvo poluvreme završeno je nerešenim rezultatom, kao što je i cela utakmica bila ujednačena, ali polovinom drugog poluvremena ekipa Pančeva pravi razliku od čak 5 golova prednosti (14:19) i tada se činilo da će ekipa Petrovaradina klonuti duhom i prepustiti pobedu rivalkama.

Ipak, da je sport nešto posebno i da se pobednik proglašava tek posle poslednjeg zvuka sirene, dokazale su igračice Petrovaradina, koje su se borile, nisu posustajale i uprkos tome što im nije išlo od ruke i što su nailazile na odličnu golmanku gostiju, uspele su da se rezultatski vrate u meč i na kraju ostvare trijumf 25:21 (11:11) i upišu svoje ime na listu osvajača Kupa Vojvodine, što je svakako veliki uspeh za ovaj klub.

- S obzirom da smo imali dosta zdravstvenih problema i svega dva treninga pre ove utakmice, čestitam našim devojkama na borbenosti i zalaganju. One su uprkos svim problemima i tome što su čelnici iz RSV-a potencirali da se ovo finale odigra ispoštovale klub, trenera Marka Krstića i mene i došle da odigraju ovo finale Kupa Vojvodine, rekla je Svetlana Ničevski, trener ŽRK Pančevo.

Za najboljeg strelca na finalu proglašena je igračica ŽRK Pančevo Valentina Božinović. Valentina je inače jedan od najboljih strelaca u Super B ligi, a na finalnoj utakmici postigla je 10 golova. Za najboljeg golmana proglašena je sedamnaestogodišnja Dijana Balaban, takođe iz ŽRK Pančevo, pred kojom je svetla budućnost.

Za rukometašice ŽRK Pančevo sada sledi pauza do sredine februara, kada će odigrati utakmicu protiv Kikinde u nastavku Super B lige Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.