Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometni savez Srbije podneo krivične prijave zbog skandaloznih rezultata:Utakmica završena rezultatom 86:15 - | K-013 Portal

Rukometni savez Srbije podneo krivične prijave zbog skandaloznih rezultata:Utakmica završena rezultatom 86:15

rukomet, zrk temerin, zrk ravangrad

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije, održan je danas hitan sastanak rukovodstva i komesara za bezbednost RSS sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine.

Sastanak je održan povodom ishoda utakmica 20. kola Prve rukometne lige Vojvodine za žene.



Meč između ŽRK Temerin i ŽRK Ravangrad završena je rezultatom 86:15 (43:5), dok je RK Ruma u gostima pobedila ŽRK Mokrin sa 47:18 (33:6).

ŽRK Temerin i RK Ruma bore za ulazak u drugi rang takmičenja RSS i da na tabeli imaju isti broj bodova, gol razlika između ove dve ekipe će odlučivati o prvaku Lige.

"Rukovodstvo RSV se na osnovu zahteva direktora Prve lige Vojvodine za žene obratilo RSS i dostavilo prikupljeni materijal u vezi izražene sumnje na narušavanje integriteta i regularnosti takmičenja, a samim tim i ugleda Rukometnog saveza Vojvodine, Rukometnog saveza Srbije i rukometnog sporta uopšte", preneo je RSS.

RSS je odlučio da na osnovu svega iznetog na sastanu donese odluku o "podnošenju krivične prijave nadležnom teritorijalnom organu Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvu Republike Srbije, koji će raditi na utvrđivanju eventualnih odgovornosti i krivice".

"Rukometni savez Srbije kao i Rukometni savez Vojvodine, poštujući pravila i principe sporta i fer pleja, beskompromisno se zalažu da sve strane uključene u rad, sprovođenje i učešće u rukometnim takmičenjima RSS, postupaju u sportskom i takmičarskom duhu, rukovodeći se načelima olimpizma, razvoja i promocije rukometnog sporta u Srbiji", dodaje se u saopštenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.