Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ŠAH: Marko Milanović zvanično postao majstorski kandidat - | K-013 Portal

ŠAH: Marko Milanović zvanično postao majstorski kandidat

Marko Milanović

Elitna Šahovska akademija šampiona u vlasništvu naših proslavljenih reprezentativaca velemajstora Ivana Ivaniševića, Miloša Perunovića i Branka Tadića, u Beogradu je priredila svoj drugi seniorski šahovski turnir.

Učestvovalo je skoro 200 takmičara iz 15 zemalja sveta, među kojima je veliki broj velemajstora, internacionalnih i FIDE majstora šaha.

Turnir je trajao punih 9 dana a igrala se jedna partija dnevno po dugom tempu od 90 minuta po igraču plus 30 sekundi bonifikacije po svakom potezu, počev od prvog.

Marko Milanović, prošlogodišnji dvostruki laureat ovog turnira i po kriterijumu starosti i po kriterijumu rejtinga, ove godine napravio je još veći uspeh. Pored novčane nagrade i medalje kao jedan od najuspešnijih u svom rangu, mladi pančevac je osvojio novih 128 standard rejting poena i kao šlag na tortu, zvaničnu titulu kandidata za šahovskog majstora.

Time je Marko sa svojih 11 godina sada daleko najmlađi majstorski kandidat na širem području naše opštine, i jedan od najmlađih nosioca ove seniorske šahovske titule u Srbiji ikada.

Osim toga, Marku je ovaj turnir poslužio i kao dobra priprema za Evropsko prvenstvo na kome će petu godinu zaredom braniti boje Srbije i svog grada Pančeva, koje se uskoro održava u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.