Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Alkaraz pobedio Čilića za četvrtfinale Ju-Es open - | K-013 Portal

Alkaraz pobedio Čilića za četvrtfinale Ju-Es open

us open, alkaraz,čilić

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale Ju-Es opena pošto je jutros savladao Hrvata Marina Čilića sa 6:4, 3:6, 6:4, 4:6, 6:3 posle tri sata i 54 minuta igre. Alkaraz će se u četvrtfinalu sastati protiv Italijana Janika Sinera, koji je takođe posle pet setova slavio protiv Belorusa Ilje Ivaške sa 6:1, 5:7, 6:2, 4:6, 6:3.

"Verujem u sebe sve vreme. Bilo je teško početkom petog seta, zaostajao sam za jedan brejk. Podrška na 'Artur Ešu' danas je bila luda. Marin je igrao neverovatno. Bilo je teško vratiti se, ostati mentalno jak", rekao je Alkaraz posle meča, a preneo zvanični sajt Ju-Es opena.

Španac je prokomentarisao narednog rivala protiv kog ima skor 2-2, ali je poražen u poslednja dva meča i to ove sezone na Vimbldonu, a potom i u finalu Umaga.

"Sjajan igrač, veoma snažan. Moraću dobro da se spremim za bitku protiv Janika", rekao je Alkaraz.

U ostalim mečevima četvrtfinala US opena u muškoj konkurenciji sastaju se Mateo Beretini - Kasper Rud, Nik Kirjos - Karen Hačanov i Andrej Rubljov - Frensis Tijafo.

Nagradni fond US opena iznosi 60.102.000 dolara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.