Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Cicipas i Hačanov u polufinalu Australijan opena - | K-013 Portal

Cicipas i Hačanov u polufinalu Australijan opena

hačanov, korda

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u četvrtfinalu pobedio Čeha Jiržija Lehečku 6:3, 7:6 (2), 6:4.

Meč je trajao dva sata i 17 minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel grčkog i češkog tenisera i drugi trijumf Cicipasa.

Grčki teniser je sigurno ušao u meč i poveo 3:0. Cicipas je održavao prednost od tri gema i prvi set je dobio rezultatom 6:3. U drugom setu viđena je velika borba, a igralo se gem za gem. Pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Cicipasu 7:2. Lehečka je bio ravnopravan rival grčkom teniseru u trećem setu, ali je Cicipas u desetom gemu napravio brejk i zasluženo je stigao do pobede.

Grk će u polufinalu igrati sa ruskim teniserom Karenom Hačanovim kome je jutros Amerikanac Sebastijan Korda predao meč pri rezultatu 7:6 (7:5), 6:3, 3:0. Grčki i ruski teniser su odigrali pet mečeva u karijeri, a Cicipas je dobio svih pet duela.

Cicipasu je ovo četvrto polufinale na Australijan openu. Grčki teniser će protiv Hačanova igrati svoje šesto grend slem polufinale u karijeri.

U preostala dva meča četvrtfinala Australijan opena sutra će igrati Srbin Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov, kao i Amerikanci Ben Šelton i Tomi Pol.

Australijan open se igra za nagradni fond od 48,5 miliona evra.

Rus Karen Hačanov u polufinalu Australijan opena, Korda predao u 3. setu

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je danas u četvrfinalu njegov suparnik, Amerikanac Sebastijan Korda, predao meč u trećem setu zbog povrede.

Hačanov je u trenutku prekida vodio sa 2:0 u setovima - 7:6 (7:5), 6:3 i u trećem sa 3:0, kada je Korda odlučio da se povuče sa terena zbog povrede šake desne ruke.

Američki teniser je u drugom setu imao medicinski tajm-aut zbog povrede sa kojim se suočio.

Hačanov će se u polufinali sastati sa pobednikom meča između Grka Stefanosa Cicipasa i Čeha Jiržija Lehečke, koji se igra kasnije danas.

Korda: Nisam više mogao da držim reket, nadam se da nije ozbiljno

Američki teniser Sebastijan Korda izjavio je danas da je bio primoran da preda četvrtfinalni meč Australijan opena Rusu Karenu Hačanovu pošto je osetio bol u desnom zglobu.

Hačanov je vodio 7:6 (7:5), 6:3, 3:0, a onda je Korda odlučio da preda meč pošto je dva puta tražio pomoć lekara.

"Nisam više mogao da držim reket. Ovo je povreda koju sam prvi put osetio pre dve nedelje na turniru u Adelejdu, ali je tada bol prestala. Nisam imao problema sve do jednog riterna, a onda je počelo da me muči. Kod nekih forhenda nisam mogao da držim reket, a bilo mi je nemoguće da udarim volej. Danas mi je bilo teško, ali nadam se da nije ništa ozbiljno i da u budućnosti neću imati problema", rekao je Korda na konferenciji za novinare.

Korda je do četvrtfinala, između ostalih, izbacio i dvostrukog uzastopnog finalistu Australijan opena Rusa Danila Medvedev, a potom je bio bolji i od Poljaka Huberta Hurkača.

"Nastavljam dalje uzdignute glave. Nastaviću da radim", zaključio je američki teniser.

Hačanov će u polufinalu Australijan opena igrati sa pobednikom meča između Grka Stefanosa Cicipasa i Čeha Jiržija Lehečke.

"Naravno da niko ne želi da pobedi na takav način. Mislim da je do određenog trenutka bila vrlo dobra borba. Zadovoljan sam nivoom svog tenisa i radujem se svom prvom polufinalu u Australiji", rekao je Hačanov.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.