Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković jači i od Dimitrova i povrede za plasman u osminu finala Australijan opena! - | K-013 Portal

Đoković jači i od Dimitrova i povrede za plasman u osminu finala Australijan opena!

đoković, australijan open

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je danas Bugarina Grigora Dimitrova u meču trećeg kola na Australijan opena.

Đoković je sa 3-0 (7:6, 6:3, 6:4) u setovima ubedljivo savladao Grigora Dimitrova i pokazao da je jači i od povrede i od protivnika i to mu je 24. uzastopna pobeda na ovom turniru.

U osmini finala će Đoković igrati protiv Aleksa de Minora, koji je australijski teniser i u trećem kolu eliminisao je Bendžamina Bonzija.

Prvi set je i bio najnapetiji, najzanimljivi i najduže je trajao. Verovali ili ne, čak 77 minuta je trajala bitka srpskog i bugarskog tenisera, pa je Novak Đoković na kraju uspeo da ga pridobije.

Reklo bi se da je to bio ključni momenat na ovom meču jer je i Dimitrov nekako klonuo kada je izgubio prvi set, dok je Đoković nakon ove ljute bitke pao na leđa i zatražio medicinski tajm-aut.

Stigla je pomoć doktora i fizioterapeuta, uspeli su da ga makar malo oporave nakon iscrpljujuće borbe posle taj-brejka u kome je srpski as slavio sa 9:7.

Dimitrov je igrao veoma dobro, treba to istaći, ali treba i napomenuti nekoliko bolnih grimasa i jauka koje je Novak Đoković ispuštao tokom ovog prvog seta, što je zabrinulo gledaoce u više navrata.

Zbog toga je i bitan momenat bio medicinski tajm-aut, ali je najbitnije da je Đoković uspeo da nastavi da igra i da to čini na visokom nivou.

Nije bilo mnogo tenzije kako je meč odmicao dalje, a na brejk smo čekali nešto duže, pošto je tek posle pet gemova Đoković uspeo da slomi Dimitrova i da povede sa 4:2.

U ovim momentima je Novak delovao kao da povreda ne postoji, pa je odservirao sjajno, potvrdio brejk i poveo sa 5:2, da bi na svom narednom servis gemu i osvojio drugi set za lagodno vođsvo od 2-0.

Stao je malo servis na startu trećeg seta, ali na njegovu sreću se ni Dimitrov tu nije mnogo proslavio pošto je već u prvom gemu dozvolio brejk Đokoviću, potom ide potvrda, pa dupli brejk, nakon čega stiže novi medicinski tajm-aut.

Uspeo je Dimitrov da uzvrati brejkom, da bi ga Đoković ponovo iznenadio i poveo sa 4:1, pa je sve mirisalo na ubedljivu pobedu srpskog tenisera u trećem kolu Australijan opena.

Potom je imao novi bolni uzvik i dva brza gema za Dimitrova koji vraća dramu u ovaj meč, 4:3 stoji na semaforu, a Đoković od svog tima traži so u ovim momentima.

U narednom gemu je Đoković izgubio samo jedan poen i stigao na korak od pobede, da bi Dimitrov imao "poslednji trzaj" na svom servisu smanjivši na 5:4, da bi Đoković sigurnom igrom na servisu overio plasman u narednu rundu.

Kao što je već rečeno, tamo će igrati protiv Aleksa de Minora i ovo mu je 15. plasman u osminu finala Australijan opena, a meč je trajao tri sata i šest minuta.

Đoković: Srećan sam što sam i dalje na turniru

Srpski teniser Novak Đoković, nakon meča sa Grigorom Dimitrovim, izjavio je da je rani brejk bio bitan jer nije bio siguran kako će se osećati, dodajući da poštuje Grigora, da se dugo znaju te da mu je on jedan od najvećih prijatelja.

"Grigor je toliko dobar sportista, mislio sam da će dupli brejk biti dovoljan u trećem setu, ali do kraja nisam znao da li ću moći da pobedim. To je velika borba. Pogledajte Rafu i Endija igramo na visokom nivou i ja to želim, svaka sezona se računa kada uđete u poslednju četvrtinu karijere, više cenite svaki turnir, bio sam srećan da radim ono što volim. Dvadeset godina profesionalnog sporta, ne mogu da budem zahvalniji", izjavio je Đoković.

Osvrnuo se i na uslove na turniru, kao i na sledećeg protivnika.

"Volim uslove ovde, pogotovo po noći, odgovara mom stilu tenisa, što više igraš samopouzdaniji si. Ovo je jedna od najboljih atmosfera na svetu, srećan sam što sam i dalje na turniru. Očigledno je da je De Minor jedan od najbržih igrača, mnogo je napredovao, ima Hjuita u svom uglu, bivšeg broja jedan, ne znam koliko vas će biti na mojoj strani tada, ali volim vas", zaključio je Đoković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.