Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković jači od Beretinija, pauze i publike i zakazao duel sa Nadalom - | K-013 Portal

Đoković jači od Beretinija, pauze i publike i zakazao duel sa Nadalom

tenis, novak djokovic, roland garos

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa. Novak je u četiri odigrana seta savladao Italijana Matea Beretinija u četvrtfinalu – 6:3, 6:2, 6:7 (5), 7:5.

Četvrtfinalni meč Đokovića i Beretinija trajao je tri sata i 32 minuta.

Đoković je već u prvom gemu na meču morao da spašava brejk loptu, a to je morao da uradi i u naredna dva servis gema.

Beretini je dobro servirao, ali ga je Novak ''slomio'' pri rezultatu 4:2 i napravio ključni brejk. Održao ga je do kraja seta i posle 52 minuta došao do prednosti.

U drugom setu bio je dominantan. Napravio je samo jednu neiznuđenu grešku u celom setu i to u pretposlednjem poenu drugog seta. Napravio je dva brejka, razožurao Beretinija i ekspresno stigao do 2-0 u setovima.

Treći set bio je najneizvesniji na meču. Nije bilo brejk lopte sve do devet gema, kada je na 4:4 Novak napravio pritisak i došao do brejk lopte.

Izvukao se Italijan, pa je treći set otišao u taj-brejk. Novak je imao 5:4 i dva servisa za pobedu, ali je oba puta pogodio mrežu, izgubio tri poena zaredom i izgubio set.

U taj-brejku bilo je 7:5 za Italijana. Pri rezultatu 3:2 u četvrtom setu, meč je prekinut. Tribine su morale da budu ispražnjene zbog policijskog časa i publika je morala da napusti Filip Šatrije.

Zbog toga su igrači morali u svlačionice i imali smo prekid od 20 minuta. Kada su tribine bile ispražnjene, igrači su se vratili na teren, zagrejali i meč je nastavljen.

U prvom gemu posle pauze, Beretini spašava brejk loptu i to je bilo 3:3. Ni u četvrtom setu nije bilo brejkova, sve do 12. gema. Tada Novak koristi treću meč loptu, "lomi Beretinija" i dolazi do pobede.

Sada nam sledi spektakl – u polufinalu igraće Novak Đoković i Rafael Nadal!

(RTV; B92)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.