Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković osvojio titulu u Parizu, rekordni 37. masters trofej - | K-013 Portal

Đoković osvojio titulu u Parizu, rekordni 37. masters trofej

novak djokovic, masters pariz

Srpski teniser Novak Djoković osvojio je danas titulu na mastersu u Parizu, pošto je u finalu pobedio branioca titule, drugog igrača sveta Danila Medvedeva iz Rusije posle tri seta, 4:6, 6:3, 6:3.

Prvi teniser sveta pobedio je posle dva sata i 15 minuta i osvojio rekordnu šestu titulu na mastersu u Parizu i rekordni 37. trofej iz masters serije. Jedan manje ima Španac Rafael Nadal.

Medvedev je bolje počeo meč i poveo je sa 2:0, ali je Djoković uspeo da preokrene i povede sa 3:2. U narednom gemu srpski teniser nije iskoristio brejk loptu a posle toga Medvedev je napravio niz od tri gema i poveo sa 5:3. Ruski igrač sačuvao je prednost brejka i poveo u meču.

Djoković je u drugom setu zaigrao bolje i smanjio je broj grešaka. Brejkom u četvrtom gemu poveo je sa 3:1, a zatim posle gema na svoj servis i sa 4:1. On je u devetom gemu servirao za set, spasio je tri brejk lopte i izjednačio je u meču, nakon što je iskoristio treću set loptu. Taj gem trajao je nešto manje od 12 minuta.

Djoković je mnogo bolje odigrao treći set, oduzeo je Medvedevu servis u petom i sedmom gemu, a ruski teniser vratio je brejk i smanjio zaostatak na 3:5.

Prvi igrač sveta je odmah vratio brejk i pobedio i na neki način se revanširao Medvedevu za poraz u finalu Ju Es opena u Njujorku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS