Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković u devetom finalu Australijan opena - | K-013 Portal

Đoković u devetom finalu Australijan opena

australijan open, novak djokovic, tenis, sport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena, pošto je danas pobedio Rusa Aslana Karaceva 6:3, 6:4, 6:2.

Đoković je posle sat i 55 minuta igre izborio deveto finale Melburna, a u nedelju će se boriti za deveti trofej na ovom gren slemu, treći za redom.

Rival u finalu biće mu bolji iz duela u kome se sastaju Grk Stefanos Cicipas i Rus Danil Medvedev.

U prvom setu Karacev je pokazao zašto je najveće iznenađenje u Melburnu, jer do osmog gema pružao dostojan otpor najboljem teniseru sveta.

Tada je prvi put servis zakazao, a Đoković je odmah iskoristio prvu brejk loptu i u narednom odservirao za vođstvo u setovima.

Već na startu drugog seta Đoković krenuo je furiozno, dva puta je oduzeo servis rivalu, poveo sa 5:2 i delovalo je vođstvo od 2:0 u setovima veoma blizu.

U osmom gemu probuđeni Rus je uspeo da vrati jedan brejk, osvojio dva gema u nizu za 5:4 u drugom setu.

U narednom servis gemu Đoković je morao da spasava dve brejk lopte, propustio je dve prlike da završi set, ali je na kraju realizovao treću set loptu i posle velike borbe došao do prednosti od 2:0.

Treći set Đoković je počeo brejkom i poveo sa 2:0, ali je 114. teniser sveta uzvratio i izjednačio na 2:0.

Do trećeg gema u nizu nije uspeo da dođe, jer je Đokoviću dozvolio je da mu oduzme servis, koji je potvrdio brejk za 4:2.

Srpski teniser tačku na ovaj susret stavio je u sedmom gemu, kada je još jednom oduzeo servis Rusu, da bi u narednom odservirao za deveto finale.

Prvi reket sveta stigao je do završnice takmičenja, iako je posle trećeg kola i povrede trbušnog mišića bilo pitanje da li ćemo ga ponovo gledati na terenu.

Đoković je uspeo da uz pomoć tableta za bolove i sjajnog fizioterapeuta Ulisesa Badija spremi za ostale duele i na sreću svih nas slavio je u preostalim duelima protiv Miloša Raonića i Saše Zvereva.

Aslan Karacev najveće je iznenađenje ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije, pošto mu je ovo, iako ima 27 godina, prvo učešće na nekom Grend slemu.

(Krstarica)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.