Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković u polufinalu Australijan opena - | K-013 Portal

Đoković u polufinalu Australijan opena

tenis, australijan open, novak djokovic, sport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena, pošto je danas u četvrfinalnu pobedio Nemca Aleksandra Zvereva 6:7 (6-8), 6:2, 6:4, 7:6 (8-6).

Đoković je posle preokreta i tri sata i 34 minuta igre uspeo da izbori polufinale, deveto u Melburnu, u kom će igrati protiv Rusa Aslana Karaceva, najveće seznacije na Otvorenom prvenstvu Australije, koji je ranije danas u četvrtfinalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova 2:6, 6:4, 6:1, 6:2.

Posle velike borbe u prvom setu, koji je rešen nakon taj-brejka, Đoković je furiozno došao do izjednačenja, a za 29 minuta igre u drugom setu rivalu je dozvolio samo dva gema.

Treći set bolje je otvorio Zverev, koji je poveo 4:1, ali se Đoković sa dva brejka poptuno vratio u set i iskoristio prvu set loptu za vođstvo od 2:1.

Nemac je slično počeo i u četvrtom setu, odmah je napravio brejk i došao do 3:0, nakon čega je Đoković uzvratio brejkom i izjednačio na 3:3.

Pri rezulatu 4:3 za Zvereva, Ðoković je morao da spasava dve brejk lopte, nakon čega je uspeo da osvojio servis gem.

Najbolji tensier sveta imao je problema u 12. gemu seta, iako je delovalo da će brzo osvojiti svoj servis gem.

Vodio je 40:0, Zverev je prvo izborio jednačenje, potom je imao i set loptu, ali Đoković as servisom nije dozvolio izjednačenje u setovima i ubrzo je set odveden u taj-brejk.

Ovoga puta bolje se snašao najbolji teniser sveta, koji je iskoristio drugu meč loptu za plasman u polufinale Melburna.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.