Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković: Vimbldon posebno zadovoljstvo, neizvestan odlazak na OI - | K-013 Portal

Đoković: Vimbldon posebno zadovoljstvo, neizvestan odlazak na OI

novak djokovic vimbldon

Pobediti na Vimbldonu uvek je bio najveći san, stalno moram da podsećam sebe koliko je zadovoljstvo uživati u nečem ovakvom. Znate da sam kad sam imao sedam godina pravio ovaj trofej kod kuće, a danas držim šesti trofej, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon pobede protiv Matea Beretinija u finalu Vimbldona.

"Put se nastavlja, nadam se da će se to dogoditi. Pokušaću, u odličnoj sam formi, igram dobro, najbolji tenis na gren slemovima, to su najveći prioriteti u ovoj fazi moje karijere".

Iskoristio je priliku i da oda veliko priznanje Federeru i Nadalu.

"Niko neće da stane, to su dve legende, dva najvažnija igrača sa kojima sam se susreo i razlog zašto sam ja danas ono što jesam. Pomogli su mi, kada sam ušao u Top 10 gubio sam od njih, ukazali su mu šta da radim, kako da napredujem. I posle 2010, 2011, u poslednjih 10 godina sve je neverovatno", istakao je Đoković.

Na pitanje za koga će navijati u finalu EURA, Englesku ili Italiju rekao je:"Stavljate me u nezgodnu situaciju. Volim fudbal i uživaću u fudbalu", džentlmenski je rekao srpski teniser.

Novak možda ne ide uTokio

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je posle trijumfa u Vimbldonu da nije siguran da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, iako mu je to bio jedan od prioriteta u ovog godini.

„Razočarao sam se kada sam čuo da neće biti publike i da ima mnogo ograničenja kada je reč o kretanju u olimpijskom selu, da nećemo moći da gledamo druge sportiste i da neću moći da vodim španera, koji je važan deo mog tima. Planirao sam da idem u Tokio, ali sada sam na 50-50“, rekao je Đoković, prenosi Sport klub.

Imam ogromnu želju, dodao je, ali za mene Igre znače i otvaranje sa publikom, interakciju sa drugim sportistima, gledanje drugih turnira, možda zvuči preoštro, ali za mene to onda nisu Igre i ne znam zašto ih ne otkažu ako je situacija takva.

Đoković je istakao da mu je cilj da osvoji zlato za Srbiju, zbog čega će razmisliti u narednih nekoliko dana o svojoj odluci.

„Igranje za Srbiju mi uvek ispuni srce najlepšim emocijama, uvek sam tu za svoju zemlju. Veliki mi je cilj da osvojim zlato. Neko bi rekao da je ovo velika prilika i da idem, jer su mnogi otkazali, ali uz sve ove restrikcije ne znam, osvežiću se i doneti odluku u naredna tri, četiri dana“, kazao je prvi igrač sveta.

Olimpijski turnir u tenisu na programu je od 24. jula do 1. avgusta.

(Tanjug, Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS