Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Federer se večeras na Lejver kupu oprašta od tenisa - | K-013 Portal

Federer se večeras na Lejver kupu oprašta od tenisa

federer, lejver kup

Švajcarski teniser Rodžer Federer večeras će na egzibicionom Lejver kupu u Londonu staviti tačku na profesionalnu karijeru i poslednji meč odigrati u dublu, sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom.

Švajcarac i Španac predstavljaće Tim Evrope u meču protiv Tima sveta, za koji će u dublu nastupiti Amerikanci DŽek Sok i Frensis Tijafo, a taj duel na programu je u 21.30 sati.

"Nisam želeo da ceo turnir bude posvećen meni, niti da se previše pojavljujem. Zato sam pitao trenera Bjerna Borga da li mogu da odigram samo dubl u petak uveče. Apsolutno je ostvarenje sna da igram poslednji meč karijere sa Rafom", izjavio je Federer.

"Biće teško, pre svega za Rodžera, ali i za mene. Možda i najbitniji igrač u mojoj teniskoj karijeri odlazi", poručio je Nadal.

Za Tim Evrope nastupaće i najbolji srpski teniser Novak Đoković.

"Sjajno je da imamo šansu da provedemo neko kvalitetno vreme van terena zajedno. Imali smo timske večere, pričali smo o tenisu, sportu, životu...Svi želimo da pobedimo i da se dobro pokažemo u isto vreme zbog Rodžerovog oproštaja", rekao je Đoković.

Rodžer Federer tenisku karijeru završava sa 20 grend slem trofeja, jedan više ima Novak Đoković, a dva više Rafael Nadal.

Švajcarac je u karijeri osvojio 103 titule, a u Open eri tenisa samo je Amerikanac DŽimi Konors bio uspešniji sa 109 trofeja u singlu.

Reakcije na kraj igračke karijere Federera

Čuveni italijanski golman Đanluiđi Bufon izjavio je da sportski velikani poput Rodžera Federera zaslužuju eliksir života kako nikad ne bi prestali da igraju.

"Postoje sportske ikone koje zaustavljaju naše živote na trenutak kada kažu da je dosta. Nekim ljudima treba dati eliksir života, šteta je videti ih kako prestaju", izjavio je Bufon o Federeru na Sajmu sporta u Trentu, a prenela Gazeta delo sport.

Italijan koji brani za Parmu ima 44 godine, ali nema nameru da se penzioniše.

"Nastavio sam da igram iz mnogo razloga. I dalje se osećam jakim i konkurentnim i oni koji se tako osećaju ne smeju da prestanu. Postoji još jedan razlog, živim svoje zlatno doba. A to znači da mogu sve. Ako prestanem, srećan sam. Ali mogu da nastavim koliko želim. Nisam osvojio Ligu šampiona? Nije me briga. Bio sam srećan što sam se borio", istakao je Bufon.

Legendarni američki teniser Pit Sampras snimio je video u kom je poslao poruku Rodžeru Federeru povodom njegovog povlačenja iz tenisa.

sampras

Jedini međusobni meč Sampras i Federer odigrali su 2001. na Vimbldonu, a slavio je Švajcarac koji je tada imao nepunih 20 godina.

"Ne znam odakle da počnem, pa ću početi od početka. Kad smo se upoznali, imao si samo 19 godina, bio si igrač koji obećava, ali se već mnogo pričalo o tebi. Imali smo veliku bitku na centralnom terenu Vimbldona i pobedio si me u pet setova. Sećam se da sam napustio teren sa osećajem da sam naišao na sebi ravnog. Nisam znao da ćeš 20 godina kasnije imati 20 grend slem titula, da ćeš godinama biti broj jedan, da ćeš dominirati našim sportom, u stvari, da ćeš postići sve. Nedostajaćeš nam u našem sportu", rekao je Sampras, koji je u karijeri osvojio 14 grend slem trofeja, a preneli su američki mediji.

Rodžer Federer završiće karijeru sa ukupno 103 titule, a više od njega u Open eri tenisa ima samo Amerikanac Džimi Konors, koji je osvojio 109 trofeja u singlu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.