Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kecmanović bez plasmana u četvrtfinale Australijan opena - | K-013 Portal

Kecmanović bez plasmana u četvrtfinale Australijan opena

kecmanovic miomir, tenis, australijan open

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije danas uspeo da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je izgubio od 20. igrača sveta Francuza Gaela Monfisa sa 5:7, 6:7, 3:6.

Kecmanović, 77. igrač sveta, izgubio je posle dva sata i 35 minuta, a plasman u osminu finala u Melburnu je njegov najbolji rezultat na nekom grend slem turniru.

Teniseri su u prvom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise. Monfs je u 10. gemu imao 40:0, ali je Kecmanović uspeo da spasi tri brejk lopte i izjednači na 5:5. Srpski teniser je u narednom gemu vodio sa 40:0, ali nije uspeo da iskoristi prednost pa je Monfis poveo sa 6:5. Francuz je posle toga oduzeo servis Kecmanoviću i poveo u meču.

Kecmanović je u trećem gemu drugog seta napravio brejk, a zatim je osvojio gem na svoj servis i poveo je sa 3:1. Monfis je vratio brejk u osmom gemu i izjednačio, a posle gema na svoj servis poveo je sa 5:4. Obojica su posle toga osvojili gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk u kome je Kecmanović vodio sa 4:2, ali je Monfis posle pet uzastopnih poena osvojio drugi set i stekao veliku prednost.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog kada je Monfis oduzeo servis Kecmanoviću i poveo sa 4:3, a posle gema na svoj servis i sa 5:3. On je u narednom gemu napravio još jedan brejk, iskoristio je drugu meč loptu i plasirao se medju osam najboljih u Melburnu.

Monfis će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela sedmog nosioca Italijana Matea Beretinija i 19. nosioca Španca Pabla Karenja Buste.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.