Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krajinović preko Hasea do drugog kola, Nadal prejak za Đerea - | K-013 Portal

Krajinović preko Hasea do drugog kola, Nadal prejak za Đerea

krajinovic, nadal, djere, troicki, sport, tenis, australijan open

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se danas u drugo kolo Australijan opena, pošto je u četiri seta savladao Holanđanina Robina Hasea sa 7:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Krajinović je savladao Hasea za manje od dva i po sata igre i postao četvrti srpski teniser koji se domogao drugog kola prvog grend slem turnira sezone.

Filip je odigrao dobar meč protiv neugodnog Holanđanina i, uprkos gubitku trećeg seta, držao je meč pod kontrolom.

Prvi deo igre rešen je u taj-brejku, koji je srpski teniser dobio rezultatom 7:4, da bi u drugom setu jedan brejk bio dovoljan Krajinoviću da dođe do ubedljive prednosti.

Hase je osvojio treći set rezultatom 6:4 i pokušao da se vrati u meč, ali je Krajinović u četvrtom setu dva puta oduzeo servid rivalu za pobedu od 3:1 i plasman u drugo kolo Ozi opena.

Krajinović će u drugom kolu igrati protiv Španca Pabla Anduhar-Albe, koji je sa 3:0 u setovima savladao Francuza Kventina Halisa.

Đere nemoćan protiv Nadala, Rafa rutinski do drugog kola

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da napravi iznenađenje i poražen je od Rafaela Nadala na startu Australijan opena. Đere je izgubio maksimalnim rezultatom, po setovima 6:3, 6:4, 6:1 i tako postao prvi srpski igrač koji je završio učešće na turniru u Melburnu.

Đere nije odigrao na nivou na kojem ume, a iako brzi beton nije njegova omiljena podloga, očekivalo se da malo više namuči rovitog Španca.

Nadal je u Australiju stigao sa povredom leđa zbog koje nije nastupao na ATP kupu, ali je okršaj sa Laslom počeo furiozno. Dobio je prva tri gema, potom poveo 5:1 i bilo je jasno da neće dozvoliti ni najmanje probleme.

Momak iz Sente se konstantno mučio na svom servisu, dozvoljavao veliki broj brejk prilika i jednu od šest u drugom setu je iskoristio "bik sa Majorke". Imao je veliku priliku Đere da zakomplikuje drugi set, pošto je propustio tri brejk lopte u gemu u kojem je protivnik servirao za 2-0.

Nije uspeo i, kada je šampion iz 2009. godine došao do drugog seta, slomio je otpor trenutno 56. tenisera na ATP rang-listi.

Nešto kasnije je dobio i poslednji poen u meču i posao završio za nešto manje od dva sata igre.

Nadal bi i u drugom kolu mogao da igra sa srpskim predstavnikom, pošto čeka pobednika meča Viktor Troicki – Majkl Mo.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara, igra se za nagradni fond od 80 miliona australijskih dolara, a titulu brani Novak Đoković.

(Tanjug, rts)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.