Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nadal u polufinalu Vimbldona posle pobede protiv Frica u pet setova - | K-013 Portal

Nadal u polufinalu Vimbldona posle pobede protiv Frica u pet setova

rafael nadal, vimbldon, tenis

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se večeras u polufinale Vimbldona u Londonu, pošto je pobedio 14. tenisera sveta Amerikanca Tejlora Frica posle pet setova, 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6.

Četvrti teniser sveta pobedio je posle četiri sata i 20 minuta i 38. put u karijeri se plasirao u polufinale nekog grend slem turnira.

Nadal je već u prvom gemu prvog seta oduzeo servis Fricu, koji je ubrzo uzvratio i preokrenuo, napravio je dva brejka, u šestom i osmom gemu i poveo je u meču.

Španac je dobro počeo i drugi set, poveo je sa 3:0, a posle vodjstva 4:3 tražio je medicinski tajm-aut zbog problema sa stomačnim mišićem. Njegov otac mu je tada iz lože na tribinama pokazivao da preda meč, ali ga Nadal nije poslušao. Kada se vratio, teže se kretao na terenu, ali je ipak uspeo da osvoji set brejkom u 12. gemu.

Fric je uzvratio u trećem setu, oduzeo je servis Nadalu u trećem i devetom gemu i ponovo je poveo u meču.

U prva tri gema četvrtog seta teniseri su napravili brejkove, a posle gema na svoj servis, Nadal je poveo sa 3:1. Posle toga obojica su čuvali svoje servise, sve do osmog gema kada je Fric izjednačio na 4:4. Dvostruki šampion Vimbldona je vratio brejk u 11. gemu i posle gema na svoj servis izborio je peti set.

Teniseri su u petom setu osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog kada je Nadal napravio brejk, ali je Fric odmah vratio brejk i izjednačio na 4:4, a posle gema na svoj servis poveo je sa 5:4.

Nadal je posle toga sačuvao svoj servis i ostao u meču. Teniseri su zatim osvojili gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk. Nadal je dobro počeo, poveo je sa 5:0, Fric je prišao na dva poena zaostatka, ali je Španac pojačao i poveo sa 9:3. Nadal je iskoristio drugu meč loptu i sa 10:4 osvojio peti set i plasirao se u polufinale.

Osvajač rekordne 22 grend slem titule Nadal će u polufinalu igrati protiv Australijanca Nika Kirjosa, koji je ranije danas pobedio Čileanca Kristijana Garina sa 6:4, 6:3, 7:6.

U drugom polufinalu u petak igraju branilac titule srpski teniser Novak Djoković i Britanac Kameron Nori.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

Big PA Ukus Fest 03 460x600 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city