Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nadalovih 18:0 protiv Gaskea za osminu finala US Opena - | K-013 Portal

Nadalovih 18:0 protiv Gaskea za osminu finala US Opena

nadal, us open

Španski teniser Raafel Nadal plasirao se u osminu finala US Opena, nakon što je savladao Francuza Rišara Gaskea 6:0, 6:1, 7:5.

Nadal je 18. put u karijeri, u isto toliko mečeva, savladao Gaskea i sada ga očekuje Amerikanac Frensis Tijafo, koji je nadigrao Argentinca Dijega Švarcmana 7:6 (9:7), 6:4, 6:4.

US Open igra se za nagradni fond od 27.915.200 dolara

Velika je čast igrati sa Đokovićem i Federerom

Španac Rafael Nadal izjavio je da je njegovo rivalstvo sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem učinilo tenis boljim i popularnijim sportom, prenose američki mediji.

"To je sjajna priča za tenis. Mnogo su teniseri uradili u poslednjih 20 godina. To je učinilo naš sport boljim, popularnijim, napravilo je više poslova na turu i mislim da generalno više ljudi živi od našeg sporta. To govori da je tenis veći nego pre. Ponosan sam i srećan što imam mali doprinos tome. Na ličnom planu je sjajno šta sam sve ove godine delio sa tako velikim šampionima. Biti deo ove ere je apsolutno velika čast", rekao je Nadal.

"Ovde igram lošije. Međutim, ovogodišnja priča i rezultati na grend slemovima su neverovatni. Sve pobede ti daju samopouzdanje, trenutak je u kom treba da napravim korak napred. Druga nedelja počinje protiv tako teškog rivala kao što je Fransis Tijafo. Moram da budem spreman i moram da podignem nivo. Znam da je sada pravi trenutak na turniru za to", rekao je Nadal.

Španski teniser je ove sezone osvojio Australijan open i Rolan Garos, dok je zbog povrede morao da preda polufinale Vimbldona Australijancu Niku Kirjosu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.