Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novak Đoković u četvrtfinalu Mastersa u Parizu - | K-013 Portal

Novak Đoković u četvrtfinalu Mastersa u Parizu

novak đoković

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je večeras u osmini finala nadigrao Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 6:1.

Meč je trajao jedan sat i 27 minuta. Ovo je bio deveti međusobni duel srpskog i ruskog tenisera, a osmi trijumf Đokovića.

Đoković je poveo 3:0 u prvom setu, ali je Hačanova stigao do 3:3. Igralo se potom gem za gem, a Đoković je u desetom gemu napravio brejk i poveo 1:0 u setovima.

Srpski teniser je nastavio sa dobrom igrom i drugom setu, a svom rivalu prepustio je samo jedan gem.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Lorenca Muzetija, koji je savladao Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 6:4, 6:4. Italijan je u karijeri odigrao dva duela protiv Đokovića, a srpski teniser je dobio oba meča.

Đoković brani titulu na Mastersu u Parizu, koji se igra za nagradni fond od 6.008.725 evra.

Đoković: Uvek je lepo kada odradite posao i pobedite

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je da je imao problema tokom meča osmine finala Mastersa u Parizu protiv Rusa Karena Hačanova.

"Odličan meč, svaki naredni duel biće sve teži i teži. Oba seta bila su drugačija. U prvom setu nisam se dobro osećao iz nekog razloga. Držao sam tempo sa osnovne linije. U drugom sam povećao procenat ubačenog prvog servisa i to je moju igru rasteretilo, dalo mi je više lakših poena. Idemo dalje", rekao je Đoković po završetku meča.

On je rekao da je zadovoljan pobedom protiv Hačanova.

"Uvek je lepo kada odradite posao i pobedite, ko god da je protivnik. Hačanova dobro poznajem, pošto često treniramo zajedno, igrali smo skoro 10 puta na raznim podlogama. Prvi set je bio izjednačen, imao sam šanse da napravim brejk, držao se, ali sam uspeo da napravim drugi brejk. Posle toga sam igrao bolje, servirao sam mnogo bolje i zadovoljan sam", naveo je Đoković.

Srpski teniser će sutra u četvrtfinalu Mastersa u Parizu igrati protiv Italijana Lorenca Muzetija.

"Lorenco je mnogo napredovao, posebno na tvrdoj podlozi. Ostvario je velike pobede u prethodnom periodu, osvojio je i titulu, ne voli beton toliko, više voli šljaku, ali je veoma talentovan. Može da napada, da se brani, kreće se sjajno. Dobro poznajem njegovu igru i radujem se izazovu", zaključio je Đoković.

Meč između Đokovića i Muzetija biće odigran sutra u 19.30 časova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.