Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odlična igra Đokovića, preko Štrufa do osmine finala - | K-013 Portal

Odlična igra Đokovića, preko Štrufa do osmine finala

Novak Đoković, US open, sport, tenis

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku, pošto je u noći između petka i subote u trećem kolu pobedio Nemca Jana Lenarda Štrufa sa 3:0 - 6:3, 6:3, 6:1.

Za prolazak u četvrtfinale Đoković će u nedelju igrati protiv Španca Pabla Karenje Busta, koga je pobeđivao u sva tri prethodna međusobna duela.

Na četiri turnira, koliko ih je igrano u ovoj sezoni, Novak se u Njujorku treći put sastao sa Štrufom, i ishod je bio isti kao u Melburnu početkom godine i na Sinsinati mastersu prošle sedmice.

Nemački teniser je u meč ušao izuzetno agresivno i svaku lopticu je udarao svom snagom, ali mu to nije pomoglo da još jednom izgubi bez dobijenog seta. Đoković je odigrao izvanredno i završio je posao za svega sat i 45 minuta.

Novak je imao 11 direktno osvojenih poena više i devet neiznuđenih grešaka manje, a savršeno je odigrao četiri brejk poena protivnika i sva četiri je osvojio. S druge strane, izborio je 11 brejk prilika i realizovao šest.

U prva dva seta viđeno je mnogo lepih poena i da nije naišao na Đokovića Štruf bi gotovo sigurno pobedio, jer je prikazao veoma dobru igru. U trećem setu je platio cenu agresivne igre i više nije imao snage da pružio ozbiljniji otpor.

Bila je to Đokovićeva 26. pobeda u isto toliko mečeva ove sezone, koja sve više liči na nezaboravnu 2011, kada je Novak ostvario 41. pobedu zaredom.

Plasmanom u osminu finala Đoković je odbranio poene od prošle godine i svakom narednom pobedom uvćavaće prednost na ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala, koja sada iznosi 1.010 poena.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.