Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prva grend slem pobeda za Ninu Stojanović, sledi duel sa Serenom Vilijams - | K-013 Portal

Prva grend slem pobeda za Ninu Stojanović, sledi duel sa Serenom Vilijams

nina stojanovic, tenis, grend slem, serena vilijams, sport

Najbolja srpska teniserka Nina Stojanović ostvarila je jednu od najvećih pobeda u karijeri i plasirala se u drugo kolo Australijan opena.

Stojanovićeva je na startu takmičenja savladala Irina-Kameliju Begu iz Rumunije sa 6:3, 6:4 i došla do prvog trijumfa u karijeri na grend slemovima.

Nina je kao nagradu dobila okršaj sa Serenom Vilijams u narednoj rundi i verovatno izlazak na najveći stadionu u kompleksu – Rod Lejver arenu.

Ona je u uvodnom gemu imala velikih problema i morala je da spasava pet brejk lopti, od kojih su tri bile vezane, ali kada je to učinila, zadala je snažan udarac protivnici.

Od sledećih šest gemova je dobila pet i, iako je ispustila jedan stečeni brejk, uspela je da dobije prvi set i povede 1-0.

Srpski "broj 1" u ženskoj konkurenciji odlično je otvorio i drugi set, bilo je 2:0 na početku, kada se Rumunka vratila na 3:3. Ipak, Stojanovićeva je zadržala koncentraciju i smirenost, napravila još jedan brejk u sedmom gemu i do kraja ga sačuvala za veliki trijumf.

On će joj omogućiti skok na VTA rang-listi bez obzira na rezultat meča sa Serenom, pa će nakon turnira biti oko 90. mesta.

"Serena je moj idol, po mom mišljenju Novak Đoković i ona su najbolji svih vremena. Uvek sam zamišljala da igram protiv nje. Uzbuđena sam jer nikada nisam nastupala na tako velikom stadionu, ali ću se opustiti i uživati", istakla je srpska teniserka.

Stojanovićeva i Vilijamsova se nikada do sada nisu sastajale u karijerama.

Amerikanka je bez problema započela pohod ka novoj tituli, pošto je sa dva puta po 6:1 deklasirala Nemica Lauru Zigmund.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara, igra se za nagradni fond od 80 miliona australijskih dolara, a titulu brani Sofija Kenin.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.