Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rekordan nagradni fond na Vimbldonu, pobednicima u singlu po dva miliona funti - | K-013 Portal

Rekordan nagradni fond na Vimbldonu, pobednicima u singlu po dva miliona funti

vimbldon, tenis, nagradni fond

Ukupni nagradni fond za ovogodišnji Vimbldon biće rekordnih 40,3 miliona funti, saopštili su danas organizatori trećeg teniskog grend slema u sezoni.

Pobednici u muškom i ženskom singlu osvojiće po dva miliona funti, što je manje u odnosu na 2,35 miliona funti, koliko su dobili 2019. godine, kada je poslednji put turnir održan pred punim tribinama.

Fond je ukupno povećan za 5,4 odsto u poredjenju sa 2019., kada je nagradni fond iznosio 38 miliona funti, i za 11 odsto u odnosu na prošlu godinu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Vimbldon je teniserima 2020. godine platio ukupno 10 miliona funti, nakon što je turnir otkazan zbog pandemije korona virusa.

Nagrade su za 40 odsto povećane teniserima u invalidskim kolicima, a takodje su uvećane i nagrade za takmičare u kvalifikacijama.

Kvalifikanti koji prodju sva tri kola dobiće 62.000 funti, dok se za pobedu u prvom kolu glavnog turnira dobija 50.000 funti.

Vimbldon je na programu od 27. juna do 10. jula.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.