Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Žreb za Rolan Garos: Đoković protiv Nadala u četvrtfinalu - | K-013 Portal

Žreb za Rolan Garos: Đoković protiv Nadala u četvrtfinalu

tenis, roland garos, djokovic, nadal

Najbolji teniser sveta Novak Djoković će u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske igrati protiv Japanca Jošihite Nišioke, odlučeno je danas žrebom u Parizu.

Ako preskoči prvu prepreku, protivnik u drugom kolu će mu biti bolji iz duela Argentinca Federika Korije i Slovaka Aleksa Molčana, kojem je od nedavno trener Marijan Vajda.

Potencijaln rival srpskog tenisera u trećem kolu je Dženson Bruksbi, a u četvrtom Dijego Švarcman i Grigor Dimitrov, nakon čega najboljeg tenisera sveta čeka još teži posao.

Djokovićev potencijalni rival u četvrtfinalu je Španac Rafael Nadal, a mogući protivnici su mu i Kanadjanin Feliks Ožer-Alijasim, Amerikanac Rejli Opelka i Filip Krajinović (Srbija).

Nakon toga u polufinalu Djokovića čekaju Španac Karlos Alkaras, Nemac Aleksander Zvrev ili Britanac Kameron Nori, a u finalu Rus Danil Medvedev, Grk Stefanos Cicipas, Rus Ander Rubljov i Norvežanin Kasper Rud.

Djoković je u prošlogodišnjem finalu Rolan Garosa posle nestvarnog preokreta savladao Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:2, po setovima 6:7(8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 i došao do druge titule u Parizu i 19. iz grend slem kategorije.

Biće ovo Djokovićevo 18. učešće na Rolan Garosu. Titulu je pre 2021. osvojio i 2016. godine i kompletirao karijerni gren slem.

Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv Sebastijana Baeza iz Argentine, pa ide na Zvereva ili kvalifikanta. Prvi rival Lasla Djerea biće Letonac Rikardas Beraknis, a u drugoj rundi bi mogao na Medvedeva, dok će Filip Krajinović takmičenje početi duelom protiv Amerikanca Rajlija Opelke.

Rolan Garos počinje u nedelju i traje do 5. juna.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.