Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Kremlju zadovoljni odlukom o učešću Rusije na Olimpijskim igrama - | K-013 Portal

U Kremlju zadovoljni odlukom o učešću Rusije na Olimpijskim igrama

olimpijske igre, rusija

Ruska vlada izrazila je danas žaljenje što će Rusiji biti zabranjeno da se takmiči pod svojim imenom, zastavom i himnom na Olimpijskim igrama, ali je pozdravila odluku koju presuda Suda za sportsku arbitražu (CAS) omogućava ruskim sportistima da se takmiče.

1Na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine i Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine ruski sportisti se neće takmičiti pod svojim imenom, zastavom i himnom.

CAS je u četvrtak prepolovio četvorogodišnju suspenziju koju je prošle godine izrekla Svetska antidoping agencija (WADA) nakon što je navela da Ruska antidoping agencija (Rusada) ne poštuje njena pravila. Tada je navedeno da je Rusada manipulisala laboratorijskim podacima koje je predala istražiteljima prošlog januara.

Ruski sportski zvaničnici zadovoljni su zbog presude, pošto će nova ograničenja biti slabija.

"Naravno, žalimo zbog odluke CAS i naravno, naš stav na nju je negativan. Ali, istovremeno, naši sportski zvaničnici su naveli da je najvažnije da sportisti imaju pravo da učestvuju u medjunarodnim takmičenjima, što će im pomoći da ostanu u kvalifikacijama, konkurentni i u dobroj formi", naveo je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Na opremi ruskih reprezentativaca u bojama državne zastave na takmičenjima u Tokiju i Pekingu biće ispisano ime države u nekom obliku.

WADA je tražila da se Rusiji zabrani učešće na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i svetskim prvenstvima.

Peskov je naglasio da će Rusija nastaviti blisko da saradjuje sa medjunarodnim sportskim organizacijama.

"Što se tiče svih ostalih pitanja, nameravamo da ostanemo u bliskom kontaktu sa medjunarodnim sportskim organizacijama. Nastavićemo ovaj dijalog, nastavićemo da branimo naše interese svim raspoloživim sredstvima i nastavićemo borbu protiv dopinga, koji je predsednik Rusije Vladimir Putin u više navrata opisao kao najveće zlo", naveo je Peskov.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS