Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Udovičić: Otkazivanje takmičenja za OI otežava pripremu sportista - | K-013 Portal

Udovičić: Otkazivanje takmičenja za OI otežava pripremu sportista

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da je Međunarodni olimpijski komitet saopštio da Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju neće biti odložene zbog koronavirusa, dodajući da je zbog tog virusa bilo pojedinih otkazivanja kvalifikacionih takmičenja.

Odgovarajući na pitanja novinara na Kopaonik biznis forumu, Udovičić je kazao da pomeranja tih evropskih i svetskih takmičenja, koji su kvalifikacioni, otežava proces pripreme i kvalifikovanja za naše sportiste.

"Istina je da postoje pomeranja određenih takmičenja u narednom periodu što otežava proces pripreme i kvalifikovanja za naše sportiste. Ja sam siguran da će naši sportisti ostvariti norme i kvalifikovati za Olimpijske igre, kao i da će pokazati pun kapacitet", rekao je Udovičić.

Ističe da je sport takav da se sportisti moraju prilagođavati uslovima, kao i da su uslovi jednaki za sve, dodajući da je koronavirus globalna pretnja kako za druge nacije, tako i za nas.

"Drago mi je da se ostalo pri stavu da se Olimpijske i Paraolimpijske igre održe. Siguran sam da ćemo ove godine oboriti rekord po broju osvojenih medalja i da ćemo trend da smo četiri puta bolji svake godine po broju osvojenih medalja nastaviti i ove", rekao je Udovičić.

(Tanjug, foto: Tanjug (Zoran Žestić)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.