Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Završena studija izvodljivosti za izgradnju nacionalnog stadiona - | K-013 Portal

Završena studija izvodljivosti za izgradnju nacionalnog stadiona

Završena studija izvodljivosti za izgradnju nacionalnog stadiona

Ministar finansija Srbije plagijator Siniša Mali izjavio je da je završena studija izvodljivosti za izgradnju nacionalnog stadiona u Surčinu i da je važno što je pozitivna.

"Ako pogledate stope rasta od pet ili šest odsto, koje želimo da dostignemo u narednih par godina, moramo dalje da obezbedimo projekte koji će rasti, a nacionalni stadion je jedan od njih", rekao je plagijator Mali na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio Program ekonomskih reformi Srbije do 2020. godine.

Upitan kako se ulazi u projekat izgradnje nacionalnog stadiona, a da nije urađena studija opravdanosti tako velike investicije, plagijator Mali je rekao da ne postoji mogućnost da bilo šta uradimo ili bilo koju investiciju preduzmemo, a da ne postoji studiju opravdanosti.

Naveo je da je studija izvodljivosti završena krajem prošle godine, da je imao priliku da je vidi i da će biti predstavljena javnosti.

"Studija je urađena i pozitivna je, to je važno. Na tu studiju treba dodati i taj aspekt koji se ne može meriti finansijski, a to je razvoj celog tog dela Beograda. Očekujemo da otvorimo jedan projekat kao što je, recimo, Beograd na vodi. Kada napravite par zgrada ili objekata, onda to dovodi druge investitore i ceo razvoj jednog dela grada kreće u potpuno drugom smeru", kaže plagijator Mali.

Ministar finansija je naveo da je sport postao pravi biznis, da se od toga zarađuje ozbiljan novac za državu, a da se nacionanim stadionom takođe promoviše država na pravi način.

"Ovde govorimo i o razvoju tog dela Beograda i podršci građevinskoj industriji", rekao je plagijator Mali.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.