Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zlato za Aleksu na Kupu SS Srbije za mlađe kategorije u Kragujevcu - | K-013 Portal

Zlato za Aleksu na Kupu SS Srbije za mlađe kategorije u Kragujevcu

aleksa rakonac streljastvo

Proteklog vikenda je u Kragujevcu održano drugo kolo Kupa SS Srbije za pionire, na kojem je Aleksa Rakonjac trijumfovao sa 183 kruga, i za prvo mesto osvojio novih 12 bodova, tako da sada i sa dvanaest bodova iz prvog kola, ubedljivo vodi na listi pionira sa 24 boda.

Iva Rakonjac sa postignutih 168 krugova,ovoga puta nije osvojila bodove, zbog zamene puške, ali ima zalihu od osam bodova iz prvog kola. Ona i Teodora, koja ima povredu ruke, imaće šanse da u trećem kolu 16.marta u Beogradu, osiguraju  svoje mesto u Finalu Kup SS Srbije, koje će biti održano 30.marta u Pančevu, u domaćoj streljani.

U isto vreme je sproveden i tradicionalni ZASTAVA KUP za sve pionire, za koji je pokrovitelj fabrika ''Zastava oružje''. Sa istim rezultatom od 183 kruga, Aleksa Rakonjac je osvojio i u ovom takmičenju zlatnu medalju,pehar i deo opreme kao nagradu. Nastupili su pored pionirke Ive Rakonjac (168), i pioniri Ognjen Lukić (162) i Ognjen Bunčić (131). Trener Siniša Veljković je pripremao još dve pionirke i dva pionira , ali nisu mogli da nastupe, tako da je ovoga puta izostao i ekipni plasman. Ipak je zadovoljan sa napredkom Alekse Rakonjac, nakon korišćenja nove opreme,koju je dobio od sponzora ''Sauer'' kao nagradu od SS Srbije.

Istoga dana, takođe u Kragujevcu, održano je i drugo kolo Kupa SS Srbije za kadete i mlađe juniore iz standardne vazdušne puške i pištolja. Aleksa Rakonjac je otpucao odličnih 582 kruga ( 42 centra i samo 18 devetki), što je doprinelo da osvoji još jednu medalju, ovoga puta srebrnu za drugo mesto u konkurenciji kadeta i deset bodova, kao i četiri boda za sedmo mesto u konkurenciji puno starijih mlađih juniora.

U konkurenciji kadeta pištoljem, Velimir Ninković je osvojio sedmo mesto sa 503 kruga i četiri boda , dok je mlađi junior Veljko Lazovski otpucao 462, pošto mu je zamenjen pištolj pred meč, zbog lakog okidanja. Mihajlo Slijepčević nije nastupio u ovom kolu, ali ima zalihu od sedam bodova za kadete iz prvog kola. Sva trojica će imati šansu da u trećem kolu 16.marta u Beogradu, osiguraju svoje mesto u Finalu Kupa SS Srbije, koje će biti održano takođe 30.marta u Pančevu u domaćoj streljani u kojoj i treniraju, po programu  Branislava Parezanovića, nekadašnjeg juniorskog reprezentativca.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS