Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Advokatska komora Srbije odlučila da pregovara s ministarstvom - | K-013 Portal

Advokatska komora Srbije odlučila da pregovara s ministarstvom

advokatska komora srbije

Advokatska komora Srbije (AKS) danas je odlučila da učestvuje u pregovorima s Ministarstvom pravde o nacrtu Zakona o parničnom postupku.

"Upravni odbor Advokatske komore Srbije odbio je da se pridruži zahtevima advokatskih komora Zaječara, Šapca i Niša da se od Ministarstva pravde Srbije traži povlačenje nacrta novog Zakona o parničnom postupku i obustavljanje dalje javne rasprave", kazao je advokat Čeda Kokanović posle sednice Upravnog odbora AKS.

Ovim su, dodaje on, odbijeni i zahtevi nezadovoljnih advokata koji su protekle nedelje protestovali u Jagodini, Valjevu, Šapcu i Beogradu.

Ministarstvo pravde objavilo je 19. maja nacrt izmena Zakona o parničnom postupku i pozvalo zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi.

Prošlog ponedeljka velika grupa advokata blokirala je na kratko saobraćaj u centru Beograda, tražeći povlačenje iz javne rasprave ovog nacrta i najavila nastavak protesta dok se to ne desi.

Advokati, nezadovoljni tim predlogom, najavili su novi protest za utorak, 1. jun, u Beogradu.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.