Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Agencija za borbu protiv korupcije poziva funkcionere da podnesu izveštaj - | K-013 Portal

Agencija za borbu protiv korupcije poziva funkcionere da podnesu izveštaj

Agencija za borbu protiv korupcije poziva funkcionere da podnesu izveštaj

Agencija za borbu protiv korupcije pozvala je funkcionere da podnesu izveštaj o imovini i prihodima najkasnije do 31. januara i podsetila da su dužni da to učine.

Taj izveštaj, kako dodaju, podrazumeva stanje na dan 31. decembra, ukoliko je došlo do bitnih promena u odnosu na podatke iz prethodno podnetog izveštaja. Agencija podseća da je i funkcioner kome je prestala javna funkcija dužan da podnese izveštaj o bitnim promenama jednom godišnje i u naredne dve godine po prestanku javne funkcije.



Bitnom promenom smatra se svaka promena podataka iz izveštaja koja se odnosi na imovinu čija vrednost prelazi iznos godišnje prosečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Nakon što Republički zavod za statistiku utvrdi tačan iznos godišnje prosečne neto zarade u 2019. godini u Srbiji, podatak o tome biće objavljen i na internet prezentaciji Agencije.

(Tanjug)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.