Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Akademik Dušan Teodorović: Ministre, da li vas je bar malo stid? - | K-013 Portal

Akademik Dušan Teodorović: Ministre, da li vas je bar malo stid?

Teodorović: Ministre, da li vas je bar malo stid?

Akademik Dušan Teodorović postavio je danas pitanje ministru finansija Siniši Malom da li zna ijedan slučaj da je u istoriji ljudske civilizacije kada je sud nekome dodelio doktorat, piše list Danas.

Teodorović je reagovao na Tviteru na vest da je Mali podneo žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat.

„Gospodine ministre, bezočno ste krali tuđe. Tužili ste sudu Univerzitet u Beogradu koji Vas je sprečio u intelektualnom lopovluku“, napisao je Teodorović. „Da li znate bar jedan slučaj u istoriji ljudske civilizacije kada je sud nekome dodelio doktorat? Da li se bar malo stidite“, napisao je on.

Pred Upravnim sudom 17. decembra pokrenut je upravni spor po tužbi Siniše Malog protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu. „Tužilac tužbom osporava rešenje drugostepenog organa – Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu od 28. novembra, koji je po žalbama rektorke Univerziteta u Beogradu i Siniše Malog, preinačio odluku prvostepenog organa Naučno-nastavnog veća Fakulteta organizacionih nauka od 28. oktobra“, navodi se u odgovoru listu Danas portparola suda Milke Babić.

(Danas, foto: Beta / Saša Đorđević)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.