Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Alek Kavčić oslobođen po tužbi izdavačke kuće Klet - | K-013 Portal

Alek Kavčić oslobođen po tužbi izdavačke kuće Klet

Alek Kavčić, presuda

Treći osnovni sud u Beogradu oslobodio je danas profesora Aleka Kavčića po tužbi koju je protiv njega podnela izdavačka kuća Klet, za povredu poslovnog ugleda, saopštila je danas Fondacija Aleka Kavčića.

U saopštenju se podseća da je ova izdavačka kuća tužila profesora Kavčića za povredu poslovnog ugleda, jer je javno govorio da se udžbenici u osnovnim školama u Srbiji biraju korupcijom.

Kako preciziraju u saopštenju, ovom presudom dokazano je da, javno oglašavanje izdavačke kuće Klet u kojoj pozivaju učitelje da "naruče 20 udžbeničkih kompleta", a da će oni, za uzvrat, dobiti tablet, "koruptivno delovanje".

Takođe, navode da je dokazano da su Klet, Freska i Novi Logos tri pravno povezana lica, i da imaju dominantan položaj na tržištu.

Izjavu profesora Kavčića da je Klet deo nemačke grupacije sud je takođe potvrdio, a kako navode u saopštenju njihov dominantan položaj na tržištu udžbenika potvrdila je i Komisija za zaštitu konkurencije.

Oni smatraju i da je ovom presudom potvrđeno da profesor i osnivač fondacije Kavčić, podiže stepen svesti o značaju prosvete, te da su njegove tvrdnje o korupciji prilikom izbora udžbenika istinite, kao i da on nije nikakva konkurencija izdavačkoj kući Klet, jer je, kako navode, njihov prevashodni cilj profit, dok je Fondacija potpuno besplatno podelila više od 50.000 originalnih štampanih izdanja udžbenika.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.