Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website AMSS: Budite bezbedni na putu, izbegnite lažne šlep službe - | K-013 Portal

AMSS: Budite bezbedni na putu, izbegnite lažne šlep službe

slep sluzba amss

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je vozače na pojavu šlep službi koje se lažno predstavljaju kao partneri tog saveza i naglasio da se adekvatna, efikasna, i sigurna pomoć može dobiti samo preko dežurnog broja 1987.

Generalni sekretar AMSS Milan Nikolić u izjavi za Tanjug rekao je da pojačan intenzitet saobraćaja donosi i više kvarova vozila koja su na putu.

"Više je i saobraćajnih nezgoda, prisutan je i umor, a još uvek imamo vozača koji nepoštuju saobraćajne propise pa apelujem da ih poštuju", rekao je on.

Dodao je da se u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjim poslova i Upravom saobraćajne policije akcenat stavlja na bezbednost.

"Još postoje šlep službe koje se lažno predstavljaju da su partnerske službe AMŠ-a, i naših partnerskih inostranih auto-moto klubova. Dobro poznati broj 1987 je jedina sigurna opcija jer je AMŠ jedina relevantna ustanova, nosilac javnih ovlašćenja po zakonu, koja je nadležna da pruža pomoć na putu i uklanja posledice sa naših javnih puteva i autoputeva", rekao je Nikolić.

Naveo je da jedino preko AMSS svi vozači kojima se nešto dogodili i zatreba im pomoć mogu biti sigurni da će im biti pružena adekvatna, efikasna, sigurna pomoć, i da neće biti ni na koji način oštećeni.

"Resursi AMS S-a su u punom kapacitetu raspoloživi još od pre dva meseca. Imamo preko 100 šlep vozila, patrole, motocikle, naši ljudi su na terenu 24 časa dnevno kako bi se saobraćaj kroz Srbiju odvijao bezbedno", rekao je Nikolić.

AMS S ima i sjajnu saradnju sa Upravom Saobraćajne policije koja je duž čitavog koridora kroz Srbiju dodatno prisutna u toku ove sezone, kako bi bezbedno saobraćali i domaći i inostrani vozači.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.