Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Antić: Aposlutno odgovorno tvrdim da termoelektrane nisu doprinele zagađenju - | K-013 Portal

Antić: Aposlutno odgovorno tvrdim da termoelektrane nisu doprinele zagađenju

Antić: Aposlutno odgovorno tvrdim da termoelektrane nisu doprinele zagađenju

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da "apsolutno odgovorno" tvrdi da u poslednjem talasu zagađenja vazduha nisu učestvovale termoelektrane (TE), budući da ne emituju praškaste materije, zbog ugrađenih elektrofiltera.

"Termoelektrane nisu dale svoj doprinos poslednjem zagađenju", rekao je Antić za televiziju Prva i dodao da je u smanjenje zagađenja termoelektrana uloženo 475 miliona evra u elektrofiltere, tako da one više ne emituju praškaste materije.

Antić je dodao da su u toku radovi na ugradnji postrojenja za smanjenje emisija drugih štetnih materija, vredni 500 miliona evra.



On je rekao da će, pošto su individualna ložišta jedan od najvećih zagađivača vazduha, država uraditi dosta toga da bi građanima olakšala kupovinu priključka na gas, a promovisaće i priključenje na daljinske sisteme grejanja.

Prema rečima Antića, danas 77 odsto toplana koristi gas, koji je čist energent, a pre nekoliko godina to je koristilo njih 66 odsto.

(Fonet, foto: N1 skrinšot)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.