Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Apsurdistan: Let sa beogradskog aerodroma otkazan, putnici nisu mogli da se vrate u Srbiju - | K-013 Portal

Apsurdistan: Let sa beogradskog aerodroma otkazan, putnici nisu mogli da se vrate u Srbiju

aerodrom nikola tesla

Krajnje apsurdna situacija dogodila se na aerodromu "Nikola Tesla", nakon otkazivanja leta za Sarajevo.

Kako je jedna putnica ispričala za "Blic", ona je pred novogodišnje praznike došla kod sestre u Beograd avionom, sa negativnim PCR testom. Imala je povratnu kartu i juče je trebalo da se vrati u Sarajevo. Došla je do tranzita i čekala svoj let u 14:40h, kada je saznala da je otkazan i da je sledeći tek za dva dana. Tada su joj, međutim, rekli da sada ne može ni da se vrati kod sestre.

- Dok sam čekala let, prišao mi je službenik "Er Srbije" i kazao da je let otkazan zbog magle i snega. Kada mi je rekao da je sledeći tek za dva dana, pomislila sam "super, provešću još dva dana sa sestrom". Međutim, tada mi je rekao da ne mogu da se vratim ni kod nje jer nemam PCR test - priča D.Đ.

Razlog tome, kako su objasnili, jeste činjenica da se ona, zajedno sa još 10 putnika koji su čekali taj let, nalazila u tranzitu i da stoga ne može da se vrati u Srbiju bez testa.

- Bila sam besna, doslovno me je 15 koraka delilo od Srbije, a nisam mogla ništa da uradim. Pitala sam da li mogu da se testiram, rekli su ne, zvali smo Ministarstvo spoljnih poslova, niko nam se nije javljao. Pritom su nam dali 12 sati da napustimo Srbiju - objašnjava ova putnica.

Jedina opcija koja im je ponuđena bila je da se obezbedi autobus koji će doći do aerodroma i odvesti ih u Sarajevo. I tada apsurd postaje još veći - dok je ovih 11 putnika čekalo autobus, izašli su ispred aerodroma, dakle, ušli su u Srbiju bez PCR testa.

- Čekali smo autobus do 16:30. Došao je neki kombi na kraju po nas i putovali smo oko 10 sati. Da stvar bude još komplikovanija, u Sarajevu je od 23 sata policijski čas, a znali smo odmah da zbog snega nećemo do tog vremena stići - ispričala je D.Đ. za "Blic".

Vozač nije hteo da ih vozi po adresama, nego samo po delovima grada. Iako su se zadesili napolju u toku policijskog časa, zbog toga nisu imali problema.

(Blic)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS