Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Beograd planira da OZONIRA svako vozilo gradskog prevoza dva puta nedeljno - | K-013 Portal

Beograd planira da OZONIRA svako vozilo gradskog prevoza dva puta nedeljno

ozoniranje autobusa, beograd

Svako vozilo u javnom gradskom prevozu biće tretirano ozonom dva puta nedeljno, izjavio je Goran Vesić.

On je rekao da se na taj način doprinosi da autobusi budu bezbedniji kako bi građani bili zaštićeni od širenja zaraze, prenosi Beoinfo.

Vesić je naveo da je Javno komunalno preduzeće GSP „Beograd“ danas pokrenulo nabavku za sredstva kojima će se vršiti tretman ozonom u vozilima javnog gradskog prevoza.

„Nadam se da ćemo do kraja godine završiti nabavku. Svako prevozno sredstvo u gradskom prevozu, a njih je oko hiljadu različitih tipova, biće tretirano ozonom dva puta nedeljno. Tretman ozonom je preporučen od Instituta za javno zdravlje Batut i veoma efikasno ubija mikroorganizme u zatvorenom prostoru“, istakao je Vesić.

On je podsetio da su vozila u gradskom prevozu mesta u kojima nije moguće obezbediti dovoljan razmak, odnosno da se jedna osoba nalazi na četiri kvadratna metra.

„Zato i insistiramo na nošenju maski u gradskom prevozu i zato će tretman ozonom dva puta nedeljno u svakom vozilu omogućiti da ona budu bezbednija. Verujem da ćemo na taj način dati svoj dodatni doprinos da pojačanom dezinfekcijom svih javnih prostora ljudi budu zaštićeniji“, zaključio je Vesić.

(B92)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.