Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Beogradski zoološki vrt traži način da sankcioniše tiktokera koji je maltretirao žirafu - | K-013 Portal

Beogradski zoološki vrt traži način da sankcioniše tiktokera koji je maltretirao žirafu

beogradski zooloski vrt

Direktor Beo Zoo vrta Srboljub Aleksić, povodom slučaja sa mladim tiktokerom koji je maltretirao žirafu rekao je da je potrebno da se on sankcioniše kao primer.

On je za agenciju Tanjug rekao da se takav slučaj ranije nije dešavao, a da predstavlja klasičan primer nepotrebnog i nepromišljenog ponašanja zarad "lične, sitne koristi kao što su lajkovi i popularnost".



Dodaje da je najgore što pomenuti tiktoker ima uticaja na mlade i tako im daje katastrofalan primer.

"Advokatska služba Zoo vrta tražiće način da sankcioniše ponašanje tiktokera jer želimo da damo primer drugima kako se ne bi ponovile slične situacije", rekao je Aleksić.

U Zoo Vrtu postoji jasno definisan pravilnik ponašanja koji je svuda istaknut, a posetioci koji se neodgovorno ponašaju samo mogu biti udaljeni iz Zoo vrta s obzirom da osoblje nema nadležnost da primeni bilo kakvu vrstu kazne, objašnjava Aleksić.

"Predlog Zoo vrta je da se za ovakvo ponašanje propiše određena zakonska mera kako bi sprečili da se ono ponovi a sve u cilju bezbednosti kako posetilaca tako i životinja", naglasio je Aleksić.

Iako je Beogradski zoološki vrt odlično obezbeđen, nepredviđene situacije mogu uvek da se dogode, kaže Aleksić i dodaje da se zato konstantno trude da poboljšaju uslove u kojima životinje borave.

"Svake godine trudimo se da uradimo nešto novo, nedavno je kompletno renoviran prostor za medvede a planiraju se i drugi projekti", dodaje on.

Pored brojnih projekata, planira se i dovođenje novih životinja, a odnedavno je Zoo Vrt postao bogatiji za veoma retku vrstu majmuna naziva "De braza" koji privlače veliku pažnju posetilaca, rekao je biolog Beo Zoo Vrta Kristijan Ovari.

"Uslovi za životinje su jako dobri zato se konstantno trudimo da dovedemo nove vrste, pa sada imamo medvede u novom, renoviranom prostoru, a posebno smo ponosni na naše Kljunoroge, vrstu koja se reprodukuje jednom u četiri godine, dok nama već drugu godinu za redom dodnosi mladunce", istakao je Ovari.

Za dobre uslove u Zoo vrtu, osim brige zaposlenih , potrebno je i odgovorno ponašanje posetilaca zato Ovari podseća da se posetioci pridržavaju propisanih pravila i ne hrane životinje.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.