Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bivši ministar zdravlja Lončar: Podaci od protekle noći ne ohrabruju - | K-013 Portal

Bivši ministar zdravlja Lončar: Podaci od protekle noći ne ohrabruju

Zlatibor Lončar, Lončar, bivši ministar, Bivši

Bivši ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da podaci od prethodne noći ne ohrabruju, kao i da je tokom jučerašnjeg dana i protekle noći samo u Beogradu bilo više od 3.000 pregleda. Poručio je da ti podaci pokazuju kako se mi ponašamo i kako se lično borimo protiv koronavirusa.

Zlatibor Lončar je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je u toku poslednjeg dana i noći u Beogradu bilo 3.185 pregleda, a samo na Infektivnoj klinici 318.

"Od toga smo imali negde oko 270 prijema, znači pacijenata koji su morali da budu primljeni što u Beogradu što u unutrašnjosti", dodao je Lončar.

"To nisu uopšte podaci sa kojim možemo da budemo zadovoljni", poručuje ministar i dodaje da oni odražavaju kako se mi ponašamo i kako se lično borimo protiv koronavirusa.

Kada je reč o kapacitetima u prestoničkim kovid bolnicama, Lončar kaže da posle toliko prijema samo se čeka da ode jedan pacijent istog momenta se presvlači posteljina i dolazi novi pacijent.

"Mi smo prinuđeni već dva dana da pacijente koji su iz Beograda i koji zaslužuju bolničko lečenje moraju da legnu ili u Mladenovcu ili u Požarevcu ili u Smederevu, sada proširujemo te kapacitete na Čačak na Šabac, moramo da se snalazimo da bi svakom pacijentu omogućili adekvatne uslove lečenja", rekao je Lončar.

"Ja se stvarno nadam da su ovo podaci koji će naterati naše građane i koji će sve nas naterati da samo razmislimo u kojoj se situaciji nalazimo i šta je to što moramo da uradimo da bismo izašli iz ove situacije", dodao je Lončar.

Ukazao je da je otvorena privremena bolnica Arena, ali je ograničena samo za pacijente koji nisu za poluintezivnu i intezivnu negu, kao i da privremene bolnice dobija i Kragujevac i Niš.

"Već u ponedeljak Institut za reumatologiju ćemo pretvoriti u kovid bolnicu. Pacijente koji su na bolničkom lečenju idu u Klinički centar na jednu ili dve klinike, a ceo kapacitet Instituta za reumatologiju ćemo pretvoriti u kovid bolnicu jer nemamo izbora", rekao je Lončar.

"Molio bih ljude da shvate u kakvom se položaju nalazi naš zdravstveni sistem koji želi svakome od njih da pomogne", istakao je bivši ministar.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.