Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bjelogrlić: Razni Atlagići kreiraju društvo i to me plaši - | K-013 Portal

Bjelogrlić: Razni Atlagići kreiraju društvo i to me plaši

dragan bjelogrlic, seka sablic

Dragan Bjelogrlić stao je u odbranu svoje koleginice Jelisavete Seke Sablić, a žestoko je osudio ponašanje poslanika vladajuće koalicije Marka Atlagića zbog njegovog sramnog javnog obraćanja velikoj umetnici.

Poznati glumac, reditelj i producent jedan je od prvih sa naše javne scene koji su dali svoj komentar povodom napada na Sablićevu u Skupštini Srbije, a sve povodom njenog intervjua za list "NIN".

- U svakoj naciji, državi, u svakom društvu, postoje mediokriteti i postoje slobodoumni, talentovani i izuzetni ljudi. Države se razlikuju, između ostalog, i u afirmaciji jednih u odnosu na druge - izjavio je Bjelogrlić za "Nedeljnik" i dodao:

- Uređene i srećne države neguju i čuvaju svoje vredne i izuzetne ljude, kao svojevrsni putokaz napretku svoje zajednice. Druge države, u koje nažalost spada i naša, upravo uz pomoć mediokriteta, i moralnih i ljudskih ništavila pokušavaju da kreiraju društvo u kojem će poslušnici, kukavice i nezainteresovani nadjačati ljude sa intergritetom. Tako se pravi idealan teren za dugogodišnje vladanje. Ništa novo. Oproban metod, toliko puta viđen u istoriji čovečanstva - naveo je on.

Dragan je naveo da je siguran da je velika većina naše nacije ponosna što imamo Jelisavetu Seku Sablić, i da se stidi ljudi poput Atlagića.

- Problem je što ne zna kako da to kaže i pokaže. Kako da se tome usprotivi. Sve dok za to ne nađe rešenje, plaši me da će razni Atlagići kreirati vrednosti društva u kome ćemo živeti - nrekao je Bjelogrlić.

Juče je Udruženje dramskih umetnika Srbije ocenilo da napadi na glumicu Jelisavetu Seku Sablić u Skupštini Srbije predstavljaju nedoličan i nepatriotski čin, kao i da je to napad na slobodu izražavanja.

Podsetimo, poslanik vladajuće koalicije Marko Atlagić kritikovao je glumicu zbog stavova izrečenih u intervjuu za "NIN" i optužio je da "nije patriota".

(Direktno)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS