Borski aerodrom prelazi u sistem Aerodromi Srbije -
Bor, aerodrom

Borski aerodrom prelazi u sistem Aerodromi Srbije


Na nedavno održanoj sednici Skupštine grada Bora odlučeno je da borski aerodrom pređe u vlasništvo države i da posluje u sistemu "Aerodromi Srbije".

Kako je juče objavljeno na sajtu grada, praksa je pokazala da je mnogo lakše ulagati u aerodome kada su oni pod jednim preduzećem, a činjenica da gradski aerodrom nikada nije bio stavljen u punu funkciju govori o tome da će, pod okriljem ovog velikog preduzeća, na mnogo bolji i efikasniji način biti omogućeno funkcionisanje lokalnog aerodroma.

Planom posebne namene rudarskog lokaliteta Čukaru Peki predviđena je lokacija na koju su se Vlada RS i Komisija za planove obavezale da se aerodrom mora izmestiti kada za to bude došlo vreme i, siguran sam, da će na toj lokaciji biti izgrađen novi aerodrom istih ili boljih karakteristika, navedeno je na sajtu.

"To što će borski aerodrom biti deo jednog velikog sistema znači da ćemo imati investiciju, održavanje i funkcionisanje samog aerodroma i kadar koji će aerodrom podići na viši nivo, jer Vlada RS ulaže u razvoj avio industrije i avio saobraćaja na teritoriji čitave države", rekao je za skupštinskom govornicom Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

(B92)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com