Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Božić: Izvinjavam se gledaocima N1, ali morali smo da progovorimo mrakom - | K-013 Portal

Božić: Izvinjavam se gledaocima N1, ali morali smo da progovorimo mrakom

igor bozic, n1

Programski direktor N1 Igor Božić izjavio je danas da se izvinjava gledaocima što su 24 sata na svojim ekranima „gledali mrak umesto uobičajenog programa“, ali da je ta televizija „morala da progovori mrakom i pokaže kako bi Srbija izgledala da nema televizija N1 i Nova S“.

„Ideja je bila da se solidarišemo sa Novom koja je u konkursu za petu frekvenciju“, objasnio je Božić razloge za jednodnevno gašenje programa.

Kako je rekao, napravljen je mali trik i gledaocima nije unapred objašnjeno zbog čega se prekida program, a sve zbog toga da bi ljudi poverovali da televizija N1 i Nove S više nema u kablovskom sistemu.

„Ta cela igra koja se konstantno od vlasti potura da je to interes vlasnika, ne to je interes slobodnog novinarstva. Naš interes je da se vidimo, ako može u celoj Srbiji. Naš interes je da se čuju informacije koje se ne diriguju iz jednog centra“, rekao je programski direktor N1.

Dodao je da je iza takvog drastičnog poteza bila namera da se gedaoci pomere u realnost koja može da se dogodi ako se javnost malo ne pomeri.

„S obzirom na sve pritiske koje imamo, od omalovažavanja i vredjanja novinara, preko napada na medije, preko finansijskih instrumenata da se na sve načine spreči da nas iko emituje… Sistematski se radi da se istisnemo sa tržišta jer smetamo vlastima, jer ne postoji zabranjena tema kod nas“, rekao je Božić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.