Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bratislav Gašić tužio KRIK zbog teksta „Gašić kod Jotke na kazanu“ - | K-013 Portal

Bratislav Gašić tužio KRIK zbog teksta „Gašić kod Jotke na kazanu“

bratislav gasic, bratislav gasic tuzio krik, krik

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić tužio je KRIK jer je objavio detalje prisluškivanih razgovora sa suđenja Zoranu Jotiću Jotki u kojima se on spominje.

Direktor BIA tvrdi da je zbog tog teksta doživeo psihičke i fizičke bolove, a traži pola miliona dinara odštete, ali i da bi sud trebalo da medijima "stavi do znanja da granice postoje i moraju da se poštuju", piše KRIK.



Tužba je podneta zbog teksta "Političke veze kruševačke kriminalne grupe: ’Gašić kod Jotke na kazanu’" objavljenog pre mesec dana u kojem su preneti detalji sa suđenja Zoranu Jotiću Jotki i njegovim saradnicima, koji su optuženi za ubistva.

U sudnici su kao dokaz pušteni razgovori koje je tužilaštvo prisluškivalo, a u jednom od njih se čuje optuženi član grupe Saša Zoraja kako kaže da Jotić ne mora da brine za svoju bezbednost jer je "Bratislav Gašić kod njega na kazanu". Ovaj izraz u kriminalnom rečniku znači primanje novca od nekoga, navodi KRIK.

Gašić tvrdi da je u tekstu izneta "zlonamerna interpretacija prisluškivanog razgovora čime su mu direktno povređeni ugled i čast".

On u tužbi demantuje da je bio na platnom spisku Jotića i tvrdi da KRIK pokušava da ga napadne preko kriminalaca jer je na jednoj od najvažnijih funkcija u državi, kao i zbog toga što se bori protiv organizovanog kriminala.

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović kaže da je redakcija posao obavila profesionalno i da se zbog toga ne plaši Gašićeve tužbe - u tekstu su prenete informacije sa suđenja, a Gašić je pozvan da objasni slučaj, što je on odbio.

"Ono što je poražavajuće je to što predstavnici vlasti u Srbiji sve više tuže medije iako to nije nešto što je prikladno za države koje za sebe tvrde da su demokratske", navodi Dojčinović.

Opširnije na ovu temu pročitajte OVDE.

(Krik)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.