Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brojne snage policije oko Skupštine Srbije - | K-013 Portal

Brojne snage policije oko Skupštine Srbije

protest ispred Skupštine, Beograd, policija

Izuzetno brojne snage policije sa opremom za razbijanje demonstracija nalaze se danas oko 18 časova oko zgrade Skupštine Srbije na Trgu Nikole Pašića. Tu su policajci na konjima i sa psima, kao i nekoliko policijskih vozila.

Nekoliko desetina policajca sa identičnom opremom raspoređeno je u kod zgrade RTS u Takovskoj ulici.

U prolazu između zgrade rektorata i Filozofskog fakulteta nešto posle 18 časova počeo je protest u organizaciji Saveza za Srbiju, zbog najave oštrijih mera na krizu sa korona virusom, kako je navedeno u pozivu Saveza na protest i pres konferenciju, koje će Krizni štab doneti u naredna dva dana, ali, prema poslednjim informacijama, ne i policijski čas.

Savez smatra da se vlast neodgovorno ponela prema zdravlju ljudi, kao i da je Krizni štab politizovan.

Janko Veselinović je pročitao četiri zahteva, među kojima je hitno imenovanje novog "depolitizovanog Kriznog štaba".

Drugi zahtev odnosi se na odgovornost policijskih funkcionera, žandarmerijskih i drugih rukovodilaca koji su, kako kažu, primenili brutalnu silu nad građanima koji su iskazali svoj revolt.

Traže hitno puštanje uhapšenih građana i informaciju o stanju povređenih , kao i objektivno izveštavanje RTS o zahtevima i protestima pobunjenih građana.

Među okupljenima su Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, kao i pristalice Saveza za Srbiju i veliki broj medija.

Političke stranke su, inače, od juče pozivale svoje pristalice putem društvenih mreža da se okupe na tom mestu.

Na pitanje kako komentarišu to što su građani sinoć poručili da ne žele političare među sobom time što su oterali Vuka Jeremića sa ulaza u Skupštinu Srbije, Veselinović je rekao da to nisu bili građani, već ubačeni provokatori, i upozorio da ih možda ima i danas među okupljenima.

Po završetku pres konferencije okupljeni su se uputili ka Predsedništvu Srbije, a kolonu vode predsednik DS Zoran Lutovac i njegova zamenica Dragana Rakić.

(Tanjug, FOnet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.