Dačić i Zaharijeva: Nastavak odlične saradnje Srbije i Bugarske -
dacic, ivica, ivica dacic, sps, ekatarina, zaharijeva, ekatarina zaharijeva, ministar spoljnih poslova, srbija, vesti iz srbije, najnovije vesti, politika

Dačić i Zaharijeva: Nastavak odlične saradnje Srbije i Bugarske

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić , razgovarao je danas telefonom sa zamenicom premijera za pravosudnu reformu i ministarkom spoljnih poslova Bugarske Ekaterinom Zaharijevom.

U razgovoru je konstatovano da se epidemiološka situacija izazvana pandemijom Kovid-19 u Srbiji i u Bugarskoj značajno poboljšala zahvaljujući pravovremenim i adekvatnim merama koje su preduzete u obe države, kao i da su već započete aktivnosti ka punoj normalizaciji odnosa i nastavku saradnje dve države, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministri su konstatovali da je između zvaničnika dve države i u periodu trajanja epidemije održavan stalan nivo komunikacije i saradnje, o čemu, između ostalog, svedoči i sastanak u kvadrilateralnom formatu sa predstavnicima Grčke i Rumunije, održan 19. maja.

Tom prilikom je postignut dogovor o normalizaciji režima ulaska i otvaranju graničnih prelaza, a bilo je reči i o mogućnostima produbljivanja saradnje u predstojećem periodu.

U cilju očuvanja dinamike razgovora, ministar Dačić je pozvao ministarku Zaharijevu u posetu Srbiji. navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com