Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Danas isplata 60 evra nezaposlenima, od srede 3.000 dinara vakcinisanima - | K-013 Portal

Danas isplata 60 evra nezaposlenima, od srede 3.000 dinara vakcinisanima

isplata pomoci gradjanima, isplata 60 evra, isplata 3000 dinara

Pomoć od 60 evra danas će biti isplaćena svim nezaposlenima. Na ovu pomoć imaju pravo svi koji su zaključno sa 15. aprilom bili prijavljeni na Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Tako svi građani, koji su do tog dana (obavezno uključujući i 15. april) bili evidentirani kao nezaposleni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, mogu da računaju da će im 60 evra biti uplaćeno na poseban račun u Poštanskoj štedionici. Računi su namenski i otvaraju se samo u svrhu ove državne pomoći.

Nezaposleni se za ovu pomoć ne prijavljuju, već im se novac automatski uplaćuje prema podacima NSZ.

Na birou je, inače, oko 600.000 ljudi, a među njima je veliki broj mladih. Pre nego što je država najavila pomoć za nezaposlene bilo ih je nešto manje - oko 540.000.

Do sada je u okviru trećeg paketa državne pomoći isplaćeno tri puta po pola minimalca za privredu, prvih 30 evra za punoletne građane, kao i 100 evra za sve građane na KiM i 200 evra za nezaposlene građane na KiM.

U sredu, 16. juna počeće isplata 3.000 dinara vakcinisanim građanima. Ovu pomoć će prvo dobiti penzioneri koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine.

(021)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.