Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Danas se obeležava Svetski dan porodice - | K-013 Portal

Danas se obeležava Svetski dan porodice

medjunarodni dan porodice, danas je dan porodice

Svetski dan porodice proslavlja se od 1993. godine. Generalna skupština UN je 15. april proglasila Svetskim danom porodice, kako bi se podigla svest o problemima i pitanjima porodice i kako bi pomogla da ova pitanja dobiju značajnije mesto u aktivnostima država članica.

Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice jeste afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između polova u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi one mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Prema preporukama UN porodica zahteva posebnu pažnju, posebno u situaciji kada je pogođena siromaštvom, invalidnosti njegovih članova i nasiljem. U rešavanje ovih problema neophodno je uključivanje svih nadležnih institucija. Sem toga, porodica je najvažniji oslonac za svako dete i predstavlja najbolji osnov za odrastanje pa se često kaže da "porodica omogućava deci korene i krila".

U osnovi porodice je ljubav, osećanje sigurnosti, naklonosti, nežnosti, odanosti i prijateljstva. Nepotpune ili "dezorganizovane" porodice su izložene brojnim problemima socijalne, emocionalne, moralne i materijalne prirode.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.