Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Delić: Političari kao agresivne neznalice ne smeju da nameću odluke Kriznom štabu - | K-013 Portal

Delić: Političari kao agresivne neznalice ne smeju da nameću odluke Kriznom štabu

dragan delic, infektolog dragan delic

Infektolog i hepatolog Dragan Delić ocenio je da je neprihvatljivo da političari kao "agresivne neznalice" nameću "stručne" stavove i odluke medicinskim ekspertima iz Kriznog štaba.

"Na taj način, između ostalog, dezavuišu znanje i iskustvo tih lekara, a promovišu intelektualni hoštapleraj i epidemiju nezanja", rekao je Delić za novi broj Nedeljnika.

On je naveo i da "mesijanska uloga nekih političara, sa problematičnom prakosm, ne može da nadomesti stručnu nekompetentnost".

Delić, koji je redovni profesor beogradskog Medicinskog fakulteta i biši direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti, naglašava neophodnost poštovanja nauke.



"Umesto praznoslovlja i sluđivanja naroda, treba se vratititi u okvire nauke i pozitivnih iskustava drugih zemalja što bi trebalo da artikuliše republička nučna komsija za zaštitu stanovništva od zaraznih bolseti", rekao je on.

Rekao je da glavni problem tokom pandemije vidi u postojanju i radu Kriznog štaba, te naveo da je Krizni štab "čudna mešavina nauke i politike".

"Njegove odluke su tokom prošle godine bile proizvod kompromisa struke (nauke) i političara, a danas su njegove odluke ogoljena politika sa nipodaštavanjem struke i nauke", rekao je Delić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.