Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Direktna avio linija od juna između Srbije i Egipta - | K-013 Portal

Direktna avio linija od juna između Srbije i Egipta

Air Srbija

Er Srbija će od juna, između ostalih, uvesti i liniju između Beograda i Kaira.

Zvaničnom pokretanju direktne linije Beograd – Kairo prisustvovali su zamenik premijera Srbije i ministar turizma, trgovine i komunikacija Rasim Ljajić, ambasador Egipta u Srbiji Amr Aldžovajli i generalni direktor „Er Srbije“ Dankan Nejsmit, saopštila je Ambasada Egipta u Beogradu.

„Ti direktni letovi koji počinju prve sedmice juna nakon više od 13 godina će učvrstiti pozicije dva glavna grada kao regionalnih centara Afrike, s jedne strane, i Balkana, s druge“, izjavio je Aldžovajli.

On je istakao da će Kairo biti jedina afrička prestonica – destinacija Er Srbije, a Beograd jedina prestonica na zapadnom Balkanu koja ima direktan let ka Kairu.

Ministar Ljajić izrazio je nadu da će ovi direktni letovi služiti dvosmernom turizmu i olakšati trgovinu i transport proizvoda i na taj način ojačati bilateralne odnose između Srbije i Egipta, kaže se u saopštenju egipatske ambasade.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.