Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Do 5. jula odluka o polaganju prijemnog za kovid pozitivne - | K-013 Portal

Do 5. jula odluka o polaganju prijemnog za kovid pozitivne

ministarstvo prosvete, prijemni ispit, kovid pozitivni

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u dogovoru sa Konferencijom Univerziteta Srbije - KONUS i visokoškolskim ustanovama sutra će razmatrati o rešenju polaganja prijemnih ispita za sve kovid pozitivne buduće studente, koji nisu bili u prilici da izađu na polaganje u prvom roku, najavio je danas pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Bojan Tubić.

Kako je precizirao, tokom sutrašnjeg dana Ministarstvo će tražiti rešenje za te učenike, a odluka će se znati najkasnije do kraja upisnog roka, odnosno do 5. jula.

"Sada je na nama da nađemo najbolje rešenje kako da kovid pozitivni ne budu oštećeni i da fakulteti ne trpe posledice zbog toga što im izlaze u susret. Siguran sam da ćemo naći obostrano prihvatljivo rešenje", rekao je Tubić novinarima nakon završetka sednice Rektorskog saveta KONUS-a.

Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović izrazila je uverenje da će biti otvoren dovoljan broj budžetskih i samofinansirajućih mesta, te da će svi ostvariti svoje pravo tako da budu zadovoljni.

"Ne želimo da uskratimo nikome pravo da konkuriše za studije. Postavlja se pitanje kako da svi imaju šansu na jedan pravičan način, naš je predlog i saglasni smo sa kolegama iz KONUS-a da oni pozitivni budući studenti, koji se prijavili za studije imaju pravo da naknadno, kada budu izlečeni, pristupe prijemnom ispitu", navela je Popović.

Popović je istakla i da je jasno da u tom pogledu fakulteti žele da izađu u susret kandidatima i dodala da očekuje da će se uskoro naći rešenje, kao i da će Univerziteti prihvatiti odluku Ministarstva.

Na adresu Ministarstva prosvete pristiglo je više od 30 mejlova maturanata koji su kovid pozitivni, sa pitanjima o upisu u visokoškolske ustanove.

Na sednici je naglašeno da kandidati koji imaju koronu ne smeju da prisustvuju polaganju prijemnih ispita.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.